ΕΛΛΑΔΑ

Λάζαρος Λασκαρίδης: Σοβαρές καταγγελίες για το ατύχημα - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του

Λάζαρος Λασκαρίδης: Σοβαρές καταγγελίες για το ατύχημα  - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του

Παραμένει σοβαρή η κατάσταση του αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη, την ώρα που τα ερωτήματα και οι καταγγελίες για τις συνθήκες – αλλά και όσα ακολούθησαν – του ατυχήματος πληθαίνουν. «Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Δημήτρης Μπόλης, δικηγόρος του κ. Λασκαρίδη.

Η πτώση του Αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη, από μπαλκόνι κτηρίου της Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλλιθέας στις 27 Απριλίου, σόκαρε τους πάντες. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ από πλευράς του δικηγόρου του έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, καθώς έχει απευθυνθεί ήδη σε Αστυνομία και Εισαγγελία, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών. Έξι ημέρες μετά το δυσάρεστο συμβάν, ωστόσο, αυξάνονται τα ερωτήματα τόσο για τις συνθήκες του ατυχήματος όσο και για τη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής μετά από όσα συνέβησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αποτελεί κοινό μυστικό για τον Δήμο Καλλιθέας η ύπαρξη ενός αυτόπτη μάρτυρα της πτώσης του Λάζαρου Λασκαρίδη, ωστόσο, δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και παραμένει άγνωστο το αν έχει κληθεί να καταθέσει στις Αρχές. Παράλληλα, υπάρχει σοβαρή καταγγελία για το επίμαχο μπαλκόνι. Σύμφωνα με αυτή, το μπαλκόνι είχε ελεγχθεί από αρμόδιο τεχνικό και είχε «περάσει» ως ασφαλές, ωστόσο, δεν δόθηκε σαφή απάντηση για το αν αυτό πράγματι έχει συμβεί αλλά και για το ποιος είναι ο μηχανικός που υπέγραψε το φερόμενο έγγραφο.

Επιπλέον, αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της Δημοτικής Αρχής. Πέρα από την «αφωνία» του δημάρχου, Δημήτρη Κάρναβου, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Καλλιθέας, κ. Σωτήρχος, παραμένει άφαντος. Η μοναδική που έχει ανταποκριθεί στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς ώρας, είναι η κ. Φραντσέσκα Σαββοργινάκη, η οποία ωστόσο δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Με ακόμα πιο μελανά χρώματα, ωστόσο, περιγράφεται η στάση που τηρήθηκε από πλευράς του Δήμου Καλλιθέας τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα. Είναι ενδεικτικό ότι η τραγική πτώση του Λάζαρου Λασκαρίδη από το μπαλκόνι, έγινε περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης προς τιμήν του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου. Αντί, λοιπόν, να υπάρξει κάποια κινητοποίηση και ενδεχόμενη αναβολή της εκδήλωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε κανονικά. Μια εκδήλωση, μάλιστα, στην οποία προσκαλούσε και ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος τη στιγμή που αυτή πραγματοποιήθηκε παρέμενε εγκλωβισμένος από την πτώση του.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση:

Η διαπίστωση ότι η Πυροσβεστική επιχειρούσε επί μία ώρα και ένα τέταρτο να απεγκλωβίσει τον Λάζαρο Λασκαρίδη, ενώ λίγα μέτρα πιο δίπλα ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος συντόνιζε την τελετή που πραγματοποιήθηκε κανονικά μόλις απομακρύνθηκαν ασθενοφόρο και Πυροσβεστική, μπροστά σε «παγωμένους» θεατές, προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία ότι ο επικεφαλής της Φιλαρμονικής προσέγγισε τον δήμαρχο, κ. Κάρναβο, και ζήτησε τη ματαίωση της εκδήλωσης, όμως, τους διαμηνύθηκε πως αυτή θα γίνει κανονικά και η μπάντα ήταν υποχρεωμένη να παίξει μουσική.

Παραμένει, λοιπόν, αναπάντητο το ερώτημα γιατί ο Δήμαρχος Καλλιθέας αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά η εκδήλωση όχι απλά χωρίς τον άνθρωπο που τη συντόνισε και ήταν βασικός ομιλητής, αλλά με τον ίδιο βαρύτατα τραυματισμένο, εγκλωβισμένο και στη συνέχεια διασωληνωμένο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

«Να αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν»

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρη Μπόλη. Στην ερώτηση για το αν υπάρχει πράγματι αυτόπτης μάρτυρας, ο κ. Μπόλης απάντησε πως «Το έχω ακούσει, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Σε αυτό το στάδιο η προανάκριση είναι μυστική, θα λάβουμε γνώση όταν ολοκληρωθεί. Έχω την πληροφορία ότι θα γινόταν εξέταση μάρτυρα το πρωί της Τρίτης».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι αυτό που βλέπουν όλοι, οι φωτογραφίες είναι ξεκάθαρες. Είναι μια κατασκευή που δεν προσομοιάζει ούτε σε μπαλκόνι, ούτε σε κάγκελο. Το κάγκελο προορίζεται για να προστατεύει και όχι να υποχωρεί. Φαίνεται σπασμένο», ανέφερε για το αν υπάρχει ενημέρωση για έγγραφο που χαρακτήριζε ως «ασφαλές» το επίμαχο μπαλκόνι.

Ο κ. Μπόλης, επεσήμανε ακόμα πως «Δικαίωση θα είναι να γίνει καλά ο Λάζαρος. Τουλάχιστον αυτό που θέλουν οι συγγενείς και οι φίλοι του, είναι να αποδοθούν οι ευθύνες που φαίνεται να υπάρχουν σε αυτούς που ανήκουν. Έτσι ώστε να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, και να μην γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Να δούμε ποιοι είναι ακριβώς αυτοί που ευθύνονται».