Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR - «ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Μυστήριο με τον αιφίνιδιο θάνατο μαθήτριας - Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Βύρωνας: Μυστήριο με τον αιφίνιδιο θάνατο μαθήτριας - Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Τρίκαλα: Για άγνωστους λόγους, η 15χρονη μαθήτρια που διασκέδαζε το βράδυ με συμμαθητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, ξαφνικά κατέρρευσε

Το τελευταίο της ταξίδι έκανε μια 15χρονη μαθήτρια από το 5ο Λύκειο Βύρωνα που για άγνωστο λόγο έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή.

Για το θλιβερό περιστατικό με τον χαμό της μαθήτριας που φοιτούσε στην Α’ Λυκείου μίλησε ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρήγορης Κατωπόδης, στο Newsbomb.gr: «Είμαι εκπαιδευτικός και γνωρίζω την διαδικασία που ακολουθείται στις πολυήμερες εκδρομές. Για να επιτραπεί στο μαθητή να συμμετάσχει θα πρέπει οι γονείς να προσκομίσουν μια βεβαίωση στην οποία θα αναφέρουν ότι το παιδί δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή αν παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Από όσα γνωρίζω το σχολείο έχει βεβαίωση ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας».

Ωστόσο, ρεπορτάζ του trikalanews.gr, αναφέρει ότι η 15χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο κ. Κατωπόδης επεσήμανε πως «στη συγκεκριμένη εκδρομή υπήρχε γιατρός, ο οποίος συνόδευε τα παιδιά, όπως με διαβεβαίωσε και ο διευθυντής του σχολείου».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ, την ώρα που τα παιδιά διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο «γύρω στη μία το βράδυ το 15χρονο κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του. Ο γιατρός που ήταν εκεί παρενέβη, αρχικά κάνοντάς της ανάνηψη, μετά ήλθε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εμείς σαν Δήμος θα ενεργήσουμε με τις υπηρεσίες μας, με ψυχολόγους που διαθέτουμε, να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτές τις πρώτες μέρες που προφανώς είναι σοκαρισμένα μετά από αυτό που έγινε, αλλά και την οικογένεια».

Στο νοσοκομείο οι γιατροί «έδωσαν ολονύχτια μάχη» για να την σώσουν

Ολονύχτια ήταν η προσπάθεια των γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων για να επαναφέρουν στη ζωή τη 15χρονη μαθήτρια, η οποία διακομίστηκε στα επείγοντα χωρίς τις αισθήσεις της.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων μίλησε στο Newsbomb.gr για το δυστυχές περιστατικό και ανέφερε ότι για να φανούν τα αίτια του θανάτου της αναμένεται η νεκροψία καθώς και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος του κοριτσιού.

Στη «1.17 τα ξημερώματα προσήλθε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά η 15χρονη με καρδιακή ανακοπή και μυδρίαση. Ξεκινήσαμε άμεσα να της κάνουμε ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια τη διασωληνώσαμε», είπε αρχικά ο γιατρός.

Μάλιστα, παρά τις επίμονες προσπάθειες δύο ωρών των γιατρών η νεαρή μαθήτρια δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. «Παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, απινιδώθηκε και της τοποθετήθηκε βηματοδότης, αλλά δυστυχώς το κορίτσι κατέληξε».

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, οι γονείς του κοριτσιού ενημερώθηκαν άμεσα, ωστόσο μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο η κοπέλα είχε ήδη καταλήξει. Στο πλευρό τους είναι ο ψυχολόγος του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή, ενώ θα έχουν ενημέρωση και από τον ίδιο τον διοικητή του νοσοκομείου.

Σχετικές ειδήσεις