ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Φάντασμα» ο σταθμός του ΟΣΕ - Απειλούνται με λουκέτο επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: «Φάντασμα» ο σταθμός του ΟΣΕ - Απειλούνται με λουκέτο επιχειρήσεις
eurokinissi

Μονάχοι οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι φαίνεται να είναι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, δύο μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. 

Δύο μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τα πράγματα δε φαίνεται να έχουν αλλάξει.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης που μοιάζει να είναι εγκαταλειμμένος, με αισθητή πτώση του τζίρου έως και 80%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΤhessToday,gr, την κατοπινή της τραγωδίας των Τεμπών όλα άλλαξαν έως και σήμερα. Μέχρι το πολύνεκρο δυστύχημα οι αίθουσες και τα καταστήματα του σταθμού έσφυζαν ζωή, τώρα όμως έχουν ερημώσει με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Φυσικά, οι καταστηματάρχες έχουν κάνει εκκλήσεις για κάποιου είδους βοήθειας στα αρμόδια υπουργεία χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει κάποια απάντηση.

Καταστηματάρχης περιγράφει πως οι συνθήκες στο σταθμό θυμίζουν την περίοδο καραντίνα, με τη διαφορά, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέτρο στήριξης, και από ότι φαίνεται 11 επιχειρήσεις, που απασχολούν περί τα 100 άτομα, θα οδηγηθούν αναπόφευκτα σε κλείσιμο.

«Ο τζίρος έχει πέσει κατά 80% και το υπόλοιπο 20% βασίζεται σε φίλους και οδηγούς ταξί που μας στηρίζουν. Έχουμε μειώσει τα ωράρια, βάζουμε ρεπό και άδειες στο προσωπικό μας για να μην το διώξουμε», αναφέρει.

Σημαντικό, δε, είναι το γεγονός πως, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο μέχρι τον Οκτώβριο 2023, ήτοι 7 μήνες συνολικά από την τραγωδία, οπότε και θα ξεκινήσει ο κύριος άξονας Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ζητούν βοήθεια από τους αρμόδιους: «Έχουμε ζητήσει κονδύλια και μέτρα στήριξης, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, έχουμε στείλει επιστολές στα αρμόδια υφυπουργεία και υπουργεία και δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς», αναφέρει ο κ. Σλαβάκης και σημειώνει πως «αυτό που ζητάμε τώρα, είναι τα όποια μέτρα να ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Μαρτίου, γιατί εφόσον αυτή η κατάσταση συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο, είναι 7 γεμάτοι μήνες».

Σχετικές ειδήσεις