ΕΛΛΑΔΑ

Eurovision 2023: «Γλέντι» στο Twitter με το σχόλιο του Νίκου Κοτζιά για το 4άρι στην Κύπρο

Eurovision 2023: «Γλέντι» στο Twitter με το σχόλιο του Νίκου Κοτζιά για το 4άρι στην Κύπρο
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Το σχόλιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision 2023, ξεσήκωσε θύελλα σχολίων στο Twitter. Ατάκες όπως «νόμιζα ότι το έγραφε parody account» και «Άγιο είχαμε» από τους χρήστες.

Θέμα των ημερών ήταν ο διαγωνισμός της Eurovision όπου η Ελλάδα δεν κατάφερε καν να προκριθεί στον ημιτελικό με τη συμμετοχή του Βίκτωρα Βερνίκου, ενώ η Κύπρος τερμάτισε στη 12η θέση. Το γεγονός ότι η επιτροπή της ΕΡΤ έδωσε μόνο 4 βαθμούς, και όχι το συνηθισμένο 12άρι, στην Κύπρο προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και έντονα σχόλια. Ειδικότερα το Twitter πήρε… φωτιά όσο η Eurovision ήταν ψηλά στην επικαιρότητα, αλλά και με σχόλια όπως αυτό που έκανε ο κ. Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Οκτώβριο του 2018.

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδιά τους», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς στη σελίδα του, συνδέοντας έτσι την εξωτερική πολιτική της χώρας με τη Eurovision. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες σχόλια κάτω από την ανάρτησή του, αλλά και παραθέσεις του tweet του με αρκετά «φαρμακερές» ατάκες.

Τα σχόλια των χρηστών ήταν το λιγότερο «βιτριολικά», καθώς αρκετοί θύμιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ άλλοι ανέφεραν «αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός Εξωτερικών; Άγιο είχαμε»… Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια…

Μετά τον καταιγισμό σχολίων, μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο Twitter κάνοντας λόγο για συντονισμένη επίθεση των τρολ του διαδικτύου, προς το πρόσωπό του.

«Κάνω ενα σχόλιο για την αυξανόμενη αποξένωση της επίσημης Ελλάδας απο την Κύπρο με αφορμή το "4" και τα τρολ δεν έχουν τι να πουν επί της ουσίας, το σοβαρό πρόβλημα, διότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση για την Κύπρο. Με τα χαζά τους σχόλια επιβεβαιωνουν αυτό το ανησυχητικό γεγονός», έγραψε στο Twitter.

Εθνικές Εκλογές 2023