ΕΛΛΑΔΑ

Σέριφος: Παραμένει στο νησί ο γιατρός - Ανακάλεσε την παραίτησή του

Σέριφος: Παραμένει στο νησί ο γιατρός - Ανακάλεσε την παραίτησή του

Ο «γιατρός της Σερίφου» απέστειλε πριν από μερικές εβδομάδες υπόμνημα αίτησης παραίτησης στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Ο Θανάσης Κοντάρης μετά τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος της παραίτησής του στο Facebook, δεχόταν απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει το προφίλ του.

Ανακάλεσε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α΄ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου ο Θανάσης Κοντάρης, όπως γνωστοποίησε η εφημερίδα Καθημερινή.

Να θυμίσουμε ότι ο «γιατρός της Σερίφου» απέστειλε πριν από μερικές εβδομάδες υπόμνημα αίτησης παραίτησης στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπου και παρέθετε 16 «σκληρές» αλήθειες για το σύστημα υγείας της χώρας μας, και ιδίως της νησιωτικής.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του υπομνήματος στη σελίδα του στο Facebook, o Θ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του. Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα Καθημερινή, δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί.

«Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», λέει ο Θ. Κοντάρης. «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», αναφέρει.

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα και ο ίδιος φέρεται πως ανακάλεσε την παραίτησή του προχθές. Τον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του Θ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

«Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», λέει στην Καθημερινή ο Θ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του. «Χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Σέριφος – Άγιος Σώστης: Μια λωρίδα άμμου «γεννά» δύο υπέροχες παραλίες

Σέριφος - Σίφνος - Μήλος: Ταξιδεύουμε μαζί με τη SEAJETS και βιώνουμε ένα ανεπανάληπτο καλοκαίρι

Καταγγελία βιασμού στη Σέριφο: Γνωστοί οι δράστες στο νησί - Η ανατριχιαστική περιγραφή της 23χρονης