ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Επιτυχής η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης αποτελεσμάτων

Εκλογές 2023: Επιτυχής η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης αποτελεσμάτων
Intime / φωτογραφία αρχείου

Η τελική δοκιμή των συστημάτων έγινε παρουσία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (19/5) η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η τελική δοκιμή των συστημάτων έγινε παρουσία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού. Η κυρία Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του υπουργείου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής η υπηρεσιακή Υπουργός δήλωσε τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι, εμπειρία υπάρχει, εμπιστοσύνη υπάρχει – και οφείλει να υπάρχει – σε έναν μηχανισμό που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Εύχομαι όλη αυτή η κινητοποίηση γύρω από τις εκλογές να είναι πράγματι μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Την κυρία Σπανού συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

Δείτε εικόνες:

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα σχολεία - Στήθηκαν οι κάλπες

Οι διευθυντές των σχολείων παρέδωσαν σήμερα (19/5) τα κλειδιά των σχολικών μονάδων στις δημοτικές αρχές, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και να διαμορφωθούν οι αίθουσες για να ψηφίσουν οι πολίτες.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί οι αρμόδιοι συναρμολογούν τα παραβάν στις τάξεις, ενώ τοποθετούν και τις κάλπες όπου οι ψηφοφόροι θα ρίχνουν μέσα τον σφραγισμένο φάκελο με το ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα επιλέξουν.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία θα είναι κλειστά και τη Δευτέρα (22/5), επομένως θα ανοίξουν πάλι κανονικά για τους μαθητές από την Τρίτη (23/5).