ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Έφη Αχτσιόγλου: Επιφυλακτική για το exit poll

Εκλογές, Έφη Αχτσιόγλου
Glomex/Open

«Θα έλεγα να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου

Το exit poll Που ανακοινώθηκε στις 19:00 δείχνει νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Ωστόσο, η Έφη Αχτσιόγλου, που ήταν καλεσμένη στο OPEN, εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.

«Θα έλεγα να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι και το 2019 υπήρχε διαφορετική διατύπωση των εκλογών σε σχέση με το exit poll.

«Θα έλεγα να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα. Πριν από λίγο ο πλέον αρμόδιος είπε ότι και το 2019 είχαμε μια διαφορετική διατύπωση σε σχέση με αυτό που έδειχναν τα exit poll. Επίσης νομίζω ότι είναι αληθές ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν συμμετείχε στα exit poll ή αρνήθηκε να συμμετέχει και αυτό σημαίνει την ανάγκη να είμαι λίγο επιφυλακτικοί» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Εκλογές 2023: Τι έδειξε το exit poll

Το κοινό Exit Poll των καναλιών, το οποίο δημοσιεύτηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες στις Εκλογές 2023 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 19:00 της Κυριακής (21/5) ανακοινώθηκαν οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα με βάση τα Exit Poll 2023 που διενεργήθηκαν έξω από τα εκλογικά τμήματα από ALPHA (ALCO), ANT1 (MARC), Open (MRB), STAR (GPO), ΣΚΑΪ (Pulse), MEGA (Metron Analysis), Action 24 (RASS) και ΕΡΤ (Κάπα Research).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Exit Polls, φαίνεται πως η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε σε διψήφιο ποσοστό ενώ το ΚΚΕ αύξησε τις δυνάμεις του. Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 δείχνουν να εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή χωρίς προβλήματα, ενώ «μάχη» για την είσοδό της δίνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Τα αποτελέσματα στο 80% του Exit Poll διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 36 – 40%

ΣΥΡΙΖΑ 25 - 29

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,5 – 12,5%

ΚΚΕ 6 -8%

Ελληνική Λύση 3,5 – 5,5%

ΜέΡΑ25 2,5 – 4,5%

Πλεύση Ελευθερίας 2,2 – 4,2%

Άλλο 4,8 – 6,8%