ΕΛΛΑΔΑ

Φαναράς: Δεχθήκαμε απειλές από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Φαναράς: Δεχθήκαμε απειλές από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, εξήγησε τους λόγους της αστοχίας των εταιριών δημοσκόπησης στα αποτελέσματα των εκλογών.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Φαναράς εξήγησε το γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο στα Exit Polls και τις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για αποτελέσματα που είχε δημοσιεύσει η Metron Analysis, κι αυτό οδήγησε μια πιο μετριοπαθή ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα Exit Polls.

«Ήμασταν η μόνη εταιρεία που και στο MEGA είχαμε δώσει εκτίμηση για το ΠΑΣΟΚ οριακά διψήφιο ποσοστό κι επίσης ήμασταν η εταιρεία που έδειχνε διψήφια διαφορά. Είναι ανακρίβεια ότι δεν υπήρξε έρευνα που να παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 25%, καθώς υπήρξαν δικές μας έρευνες που παρουσίασαν μέχρι και 21 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου», σχολίασε.

«Το exit poll είναι το πρώτο και δίνεται σε δύο ανακοινώσεις., η μία είναι στο 80% με στοιχεία μέχρι τις 16:30. Δώσαμε την διαφορά αυτή κι όταν πιστοποιήσαμε ότι μέχρι τα τελικά στοιχεία η διαφορά διευρύνεται, την διευρύναμε», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που χάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ”Metron Analysis” έχει απειληθεί από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαφόρων άλλων διάσπαρτων, ότι σήμερα εδώ θα είχαν εγκατασταθεί εισαγγελείς».