Μενίδι: Ταυτοποιήθηκαν 2 άνδρες για τη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο

Οι δύο νεαροί άνδρες είχαν κληθεί σε ανάκριση αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που «έδεναν» την υπόθεση του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι
Μενίδι
3'

Πέντε χρόνια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρα του 11χρονου Μάριου στην αυλή σχολείου στο Μενίδι, οι Αρχές φαίνεται πως εντόπισαν τους δράστες, καθώς παραπέμπονται σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δύο νεαροί άνδρες.

Οι δύο νεαροί άνδρες είχαν κληθεί σε ανάκριση αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που «έδεναν» την υπόθεση του 11χρονου Μάριου. Πλέον καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματική ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Οι κατηγορούμενοι το βράδυ της 8ης Ιουνίου 2017, την ημέρα που ο Μάριος έπεσε νεκρός στην αυλή του σχολείου, είχαν γλέντι σε κοντινή απόσταση από το Δημοτικό και πυροβολούσαν στον αέρα.

Μενίδι: Η σφαίρα που σκότωσε τον Μάριο ήταν από το όπλο του κατηγορούμενου

Έπειτα από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές, η μοιραία σφαίρα βγήκε από το όπλο του ενός από τους δύο κατηγορουμένους.

«Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή και ότι ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το βούλευμα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε τα ενδεχόμενα και «με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία».

Η βολίδα του όπλου του, αναφέρουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο βούλευμα τους «έπληξε τον ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σύμφωνα με την δικογραφία, «γλεντούσε μαζί με τον συγκατηγορούμενο του» πυροβολώντας και αυτός στον αέρα «καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά» αναφέρει το βούλευμα καθώς δεν ήταν η δική του σφαίρα που σκότωσε τον Μάριο.

Καταδίκη του Δημοσίου για τον Μάριο

Η οικογένεια του 11χρονου έχει πετύχει την καταδίκη του Δημοσίου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, το οποίο έχει υποχρεωθεί στην καταβολή αποζημίωσης περίπου 500.000 ευρώ, καθώς κρίθηκε ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, μέσω της ΕΛ.ΑΣ., για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή και ειδικά με το ζήτημα της παράνομης χρήσης όπλων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή