ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023 - Μητσικώστας: Όταν ο «Ανδρουλάκης» είπε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στον «Ανδρέα Παπανδρέου»

Ανδρουλάκης, Παπανδρέου

Ο Γιώργος Μητσικώστας σχολίασε τους πανηγυρισμούς του ΠΑΣΟΚ για το 11,46% που έλαβε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Γιώργος Μητσικώστας αυτή τη φορά φαντάστηκε έναν διάλογο που μπορεί να είχε ο «Νίκος Ανδρουλάκης» με τον «Ανδρέα Παπανδρέου» και τον έστησε. Στον εν λόγω φανταστικό διάλογο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό στον ιστορικό ηγέτη το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο «Ανδρέας Παπανδρέου» περίμενε ένα ποσοστό της τάξης του 70% και έτσι όταν άκουσε από τον «Νίκο Ανδρουλάκη» το 11% σχολίασε: «Πανηγύριζες το 11% βρε άτιμε. Γι' αυτό έτριζαν τα κόκαλά μου την Κυριακή το βράδυ και εγώ νόμιζα ότι πλευριτώθηκα επειδή είχε αφήσει ανοιχτά τα παράθυρα ο Τσοβόλας».

«Δεν είναι καλό νούμερο το 11;» ρώτησε ο «Νίκος Ανδρουλάκης» για να λάβει νέα αποστομωτική απάντηση από τον «Ανδρέα Παπανδρέου: «Για λιπαρά σε γιαούρτι μετά το βραδινό στιφάδο, ναι, για το ΠΑΣΟΚ, όχι».

Στο άκουσμα, δε, της δικαιολογίας περί «δύσκολης συγκυρίας», ο «Ανδρέας Παπανδρέου» έριξε άλλο ένα καρφί: «11% θα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αν κατέβαζε ψηφοδέλτιο μόνο στο Άνω Κουφονήσι».

Στον διάλογο όμως γινόταν και αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, με τον «Ανδρέα Παπανδρέου» να λέει: «Μόνο κάποιος που άλλάξε αλυσίδα εν κινήσει στο ποδήλατο θα μπορούσε να πανηγυρίζει τρίτη θέση και 11%».