ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, παρατηρούνται προβλήματα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, λόγω της κακοκαιρίας.

Αρκετές περιοχές, κυρίως στα νότια της Αθήνας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ρεύμα τους εξαιτίας καταιγίδας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα παρατηρήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο, τη Νέα Σμύρνη, τη Νίκαια και τον Πειραιά.

Σύμφωνα με το meteo, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές σήμερα, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα. Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στην Αττική και στην Αθήνα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 – 15:00 και 21:00 – 24:00 (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης 30/05.