ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: 30άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πώς θα ταξιδεύσουν οι εκδρομείς

Καιρός: 30άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πώς θα ταξιδεύσουν οι εκδρομείς

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι καλοκαιρινός σε όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου. Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το τριήμερο και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα αλλάξει, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας στις 3 Ιουνίου. Κάπως έτσι, «κλειδώνει» και η εκτίμηση ότι η έξοδος και η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός στην Αττική προβλέπεται άκρως καλοκαιρινός με αρκετή ηλιοφάνεια και σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας στις 15:00 το μεσημέρι θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά ανατολικοί 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.