ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 35ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισίας: Αγωνία για το τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από μηχανή - Νοσηλεύεται διασωληνωμένο

Κηφισίας: Αγωνία για το τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από μηχανή - Νοσηλεύεται διασωληνωμένο
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Κηφισίας: Το 3χρονο κοριτσάκι που παρέσυρε σήμερα το πρωί με την μοτοσικλέτα του ο 35χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων, ενώ η ηλικιωμένη διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται, σε κατάσταση σοκ

Στη σύλληψη του 35χρονου μοτοσικλετιστή ο οποίος παρέσυρε το τρίχρονο κοριτσάκι και την 70χρονη γυναίκα στηλεωφόρο Κηφισίας το πρωί της Πέμπτης προχώρησε η αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Ο 35χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια και αφού οριστεί τακτική δικάσιμος, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το δικαστήριο.

Το 3χρονο κοριτσάκι που παρέσυρε σήμερα το πρωί με την μοτοσικλέτα του ο 35χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων, διασωληνωμένο, ενώ η ηλικιωμένη διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται, σε κατάσταση σοκ.

Το παιδί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, φέρει τραύματα σε όλο το σώμα, ενώ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή και κρίσιμη. Οι γονείς του παιδιού που ενημερώθηκαν αμέσως μετά το τροχαίο βρίσκονται συνεχώς στο πλάι της κόρης τους και δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Οι εικόνες από την στιγμή του τροχαίου κόβουν την ανάσα. Σε βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr καταγράφεται η στιγμή που ο μοτοσικλετιστής ενώ φαίνεται να κινείται με χαμηλή ταχύτητα, παρασύρει την ηλικιωμένη και το παιδάκι, στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όταν η 70χρονη από την Γεωργία μαζί με την 3χρονη βρίσκονταν στα μισά του δρόμου, διασχίζοντας την λεωφόρο σε σημείο που δεν έχει ούτε διάβαση ούτε σηματοδότηση και η μηχανή φαίνεται να πέφτει πάνω τους, με αποτέλεσμα και οι δύο να πέφτουν στο έδαφος, ενώ το δίκυκλο στη συνέχεια σέρνεται στο οδόστρωμα.

Τόσο η 3χρονη όσο και η ηλικιωμένη γυναίκα παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχοντας τις αισθήσεις τους.

«Επικίνδυνο σημείο»

Δυστυχώς, όπως αναφέρουν κάτοικοι, κοντά στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας αρκετοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr, ανέφερε πως «για μία ακόμη φορά, είχαμε ένα ατύχημα με βαρύ τραυματισμό. Και της κυρίας που συνόδευε το παιδί των τριών ετών και του μικρού παιδιού. Είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Στο φως της ημέρας, με επικρατούσες καιρικές συνθήκες ιδανικές, πέρασε η κυρία έχοντας στο χέρι της το παιδί και φτάνοντας στη μεσαία λωρίδα παρασύρθηκε».

Όπως εξήγησε, «διερευνάται σε ποιο σημείο παρασύρθηκε, αν είχε χρόνο αντίδρασης ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που ήταν σε ευάλωτη θέση συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο, για να κάνει τους απαιτούμενους αποφευκτικούς ελιγμούς ή μέσω τροχοπέδησης να το αποφύγει. Βεβαίως και δεν περνούσε η κυρία μαζί με το παιδί από διαβάσεις πεζών, όμως, οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί για να αποφύγουν με οποιονδήποτε τρόπο ένα τέτοιο τραγικό τροχαίο ατύχημα».

Μπαράζ τροχαίων τα ξημερώματα της Πέμπτης

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι παρασύρσεις πεζών στην Αττική, καθώς χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουνίου σημειώθηκαν δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με παρασύρσεις πολιτών.

Εκτός από το σοκαριστικό τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισιάς, τα ξημερώματα της Πέμπτης ατύχημα σημειώθηκε και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν, ένας 50χρονος άνδρας ο οποίος διέσχιζε τη λεωφόρο παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ειδικότερα, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα της Τετάρτης 31 Μαΐου, προς Πέμπτη 1η Ιουνίου ένας άνδρας 50 ετών βρισκόταν στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από Κηφισίας προς Πατησίων, στο ύψος του Γκύζη. Ο 50χρονος επιχείρησε να διασχίσει την λεωφόρο από σημείο χωρίς διάβαση πεζών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, καθώς μία 44χρονη οδηγός τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό της.

Τα ξημερώματα ωστόσο ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε αυτή τη φορά στο Κορωπί και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Οδηγός αυτοκινήτου για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε κολώνα με τέτοια σφοδρότητα που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής που με τη συνδρομή 6 ανδρών απεγκλώβισε τον οδηγό, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις