ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Τι λένε οι υποψήφιοι για το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Νewsbomb.gr

Πανελλήνιες 2023: Τι λένε οι υποψήφιοι για το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Νewsbomb.gr
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ικανοποιημένοι δηλώνουν αρκετοί μαθητές για το θέμα που έπεσε σήμερα, πρώτη ημέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα προσπάθησαν να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Ως είθισται, κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όλα κύλησαν ομαλά κατά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών, χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Σημειώνεται, ότι αύριο, Σάββατο 3 Ιουνίου, είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, κατά την οποία θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

Η «Ημέρα καταδίκης της βίας εναντίον των γυναικών» και ο «Φεμινισμός και Νεοφεμινισμός» ήταν τα βασικά θέματα στα δύο κείμενα που δόθηκαν στους υποψήφιους στη σημερινή εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ κλήθηκαν να γράψουν «μία ομιλία» για τα φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο και πώς μπορεί να συμβάλει η νέα γενιά στην επίτευξη ισότητας των φύλων.

«Πολύ ωραίο θέμα, όλα τα κορίτσια έγραψαν και εγω έγραψα. Ελπίζω ένα 15 να το έχω γράψει. Δεν περίμενα το θέμα, περίμενα τεχνητή νοημοσύνη, τουρισμό κάτι άλλο», ανέφερε μία μαθήτρια στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Η έκθεση είχε θέμα την άποψη μας, το θεωρώ σύγχρονο θέμα. Δεν το περίμενα, δεν μας εξέπληξε γιατί το είχαμε ξαναδεί και στο φροντιστήριο. Έκαναν πολύ καλά που έβαλαν αυτό το θέμα γιατί το θέμα παραλείπεται», ανέφερε ένας άλλος μαθητής.

Τέλος, ένας άλλος μαθητής από την Αγία Παρασκευή, εμφανώς χαρούμενος με τα όσα έγραψε αφού του άρεσε το θέμα, επισημαίνει στον φακό του Newsbomb.gr ότι φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ για να έχει τη... νοοτροπία του νικητή, και τα κατάφερε!

Σχετικές ειδήσεις

Πανελλήνιες 2023: Διασφαλισμένες παρά τις «επιθέσεις» στην Τράπεζα Θεμάτων λέει ο Κόπτσης

Τράπεζα Θεμάτων: Αγοράστηκε συμβόλαιο επίθεσης στο dark web - «Βλέπουν» την ομάδα χάκερ «Killnet»

Πανελλήνιες: Συναγερμός στο Βόλο - Περίεργο τηλεφώνημα από τη Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου