ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες: Συναγερμός στο Βόλο - Περίεργο τηλεφώνημα από τη Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Πανελλήνιες: Συναγερμός στο Βόλο - Περίεργο τηλεφώνημα από τη Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Το τηλεφώνημα ήρθε από το Λάτσιο της Ρώμης με έναν αυτόματο τηλεφωνητή να ενημερώνει το παιδί  πως θα αλλάξει εξεταστικό κέντρο

Συναγερμός σήμανε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας, έπειτα από ένα περίεργο τηλεφώνημα από τη Ρώμη, το οποίο δέχτηκε υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων σε σχολείο του Βόλου.

Ειδικότερα, το τηλεφώνημα ήρθε από το Λάτσιο της Ρώμης με έναν αυτόματο τηλεφωνητή να ενημερώνει το παιδί πως θα αλλάξει εξεταστικό κέντρο παρακινώντας τον ταυτόχρονια να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει ώστε να λάβει ενημέρωση για το νέο εξεταστικό του κέντρο.

Η μητέρα του υποψηφίου ακούγοντας το τηλεφώνημα αυτό αποφάσισε να ενημερώσει τη Δευτεροβάθμια κααι έτσι μίλησε με τον προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη, που ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ο μαθητής, δε, κάλεσε τους διευθυντές προκειμένου να ενημερώσουν τους υποψηφίους πως δεν έχει συμβεί καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα.

«Κάλεσα αμέσως όλους τους διευθυντές των σχολείων και ζήτησα να ενημερώσουν τους μαθητές πως μπορεί να πέσουν θύματα απάτης. Κανένα εξεταστικό κέντρο δεν άλλαξε», ανέφερε ο μαθητής.

«Δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία για τυχόν μεταβολές γιατί δεν υπάρχουν. Οι μαθητές που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα και email, θα πρέπει να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για να καλούμε την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.

Σχετικές ειδήσεις