ΕΛΛΑΔΑ

Κατεχάκη: Συντετριμμένος ο αδερφός του 43χρονου αστυνομικού - Στο πένθος η ΕΛΑΣ

Κατεχάκη: Συντετριμμένος ο αδερφός του 43χρονου αστυνομικού - Στο πένθος η ΕΛΑΣ
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Θλίψη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν ένας γιατρός παρέσυρε με το όχημά του τον άτυχο άνδρα στη Λεωφόρο Κατεχάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο 401

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 43χρονος αστυνομικός στο 401, μετά την παράσυρσή του από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Κατεχάκη στην έξοδο προς Ηλιούπολη.

Οι γιατροί έκανα τα πάντα για να τον κρατήσουν στη ζωή ωστόσο ο άτυχος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

O 43χρονος βρισκόταν έξω από το περιπολικό για να ρυθμίσει την κατάσταση μετά από τροχαίο που είχε σημειωθεί όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε γιατρός έπεσε πάνω του και τον παρέσυρε. Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, φέρεται να έκανε έναν ελιγμό για να αποφύγει το περιπολικό που είχε σταματήσει και όπως είπε χωρίς να προλάβει να αντιδράσει έπεσε με ταχύτητα πάνω του.

Ο αδερφός του θύματος μίλησε στο MEGA με σπαρακτικά λόγια για τον χαμό του αστυνομικού. «Εν ώρα καθήκοντος έγινε γιατί είχε γίνε ένα ατύχημα και πήγαν να κάνουν την αυτοψία και πάνω στην αυτοψία τον παρέσυρε».

«Είχαν έρθει κατά τις 01:30 οι αστυνομικοί με το περιπολικό να πάρουν τους γονείς μου, να τους πάνε στο 401. Κατά τις 00.30 εγώ κάλεσα την μητέρα μου και μου είπε τα δυσάρεστα. Προσπάθησαν, απλά είπαν στους γονείς μου, ότι όταν πήγαν ήταν χωρίς σφυγμό άρα νομίζω ήταν ακαριαίο», περιέγραψε ο αδερφός του για τον τρόπο που έμαθε για το τροχαίο.

Λίγο αργότερα στο 401 οι χειρότεροι φόβοι των γονέων επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο 43χρονος αστυνομικός δεν μπόρεσε να επανέλθει στη ζωή.

Ο αδερφός του μίλησε για την πορεία του αστυνομικού στο Σώμα: «Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ ήσυχος και νομίζω ότι του άρεσε πάρα πολύ το επάγγελμά του. Είχε μπει με Πανελλήνιες του 2000 και μπήκε επισήμως το 2002».

Στο πένθος η Ελληνική Αστυνομία - «Τα μάτια σου στον δρόμο»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι ο αστυνομικός είχε τηρήσει όλες τις διαδικασίες. Είχε βάλει κώνους και το περιπολικό σε εμφανή θέση.

«Πήγε εκεί για να κάνει τις ανακριτικές πράξεις καθώς υπήρξε ατύχημα με τραυματισμό. Στο σημείο πολύ έγινε το δυστύχημα υπάρχουν κάμερες και η αστυνομία έχει το υλικό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήθελε να σκοτώσει όμως, πρέπει να προσέχουμε γιατί η ταχύτητα είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για θανατηφόρα ατυχήματα και σωματικές βλάβες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης.

Ο συνάδελφος του αδικοχαμένου αστυνομικού που την ώρα της παράσυρσης ήταν λίγο πιο πίσω φέρεται να έχει καταθέσει πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός του, δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Στο πένθος βυθίστηκε και η Ελληνική Αστυνομία. Συνάδελφοι του 43χρονου δήλωσαν με ανάρτησή τους:

«Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας», δήλωσαν οι συνάδελφοί του μέσω ανάρτησης.

Ο επίσημος λογαριασμός της Ελληνικής Αστυνομίας ανέβασε στο Facebook βίντεο με μήνυμα που λέει «Κανένα μήνυμα δεν αξίζει όσο η ζωή... τα μάτια σου στο δρόμο!».