ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Ο «Μιχάλης» πίεζε τη 12χρονη να μπει και η αδελφή της στο κύκλωμα -Της έταζε μεγάλη ζωή

12xroni
Αρχείου Intime

Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις για τις «υποσχέσεις» του «Μιχάλη» στη 12χρονη για μεγάλη ζωή και οι πιέσεις του για να μπει και η αδελφή της στο κύκλωμα μαστροπείας

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, αναδεικνύεται ο ρόλος κλειδί του υποτιθέμενου «Μιχάλη», ο οποίος έταζε στην ανήλικη μεγάλη ζωή και κοινωνική ανέλιξη. Μάλιστα, φέρεται να προσπαθούσε να πείσει τη 12χρονη να προτείνει στη 19χρονη αδελφή της να μπει στο κύκλωμα, ενώ το ίδιο φέρεται να έκανε και σε άλλα κορίτσια που γνώριζε.

Ο 57χρονος με το ψευδώνυμο «Μιχάλης», από τον Πειραιά, ήταν ο όγδοος που συνελήφθη για την υπόθεση με τη 12χρονη στα Σεπόλια. Πρόκειται για συνταξιούχο ναυτικό με μία 5χρονη κόρη, ο οποίος ζούσε με τη σύντροφό του με την οποία είχε σύμφωνο συμβίωσης. Ο 57χρονος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στον Πειραιά, κάτι που δεν του είχε προκαλέσει έκπληξη, καθώς ήταν «σαν να το περίμενε». Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν από διαδικτυακά ίχνη (Instagram, κινητό). Ο 57χρονος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Μιχάλης Ιωάννου» στα social media. Έβαζε «αγγελίες» της 12χρονης σε ιστοσελίδες διαφημίσεων οίκων ανοχής, ανάμεσα στους οποίους και εκείνος όπου φέρεται να εξέδιδαν το ανήλικο κορίτσι.

Εξάλλου την Παρασκευή, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια οι 7 νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου, ενώ ο 8ος συλληφθείς, ένας 48χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα. Συνολικά οι συλληφθέντες για την υπόθεση ανέρχονται σε 30, ανάμεσα τους και η μητέρα της 12χρονης, καθώς επίσης κι ένας πατέρας με τον γιο του.

Οι νέες συλλήψεις αφορούν δεύτερη δικογραφία, ξεχωριστή από αυτή που αφορά στον Ηλία Μίχο και τους πρώτους συλληφθέντες. Η πρώτη δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης, που παραμένει στη φυλακή.

Εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση που «τρέχει» ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα.