ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε ψαροντουφεκάς που αγνοούταν στη Γαυδοπούλα

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε ψαροντουφεκάς που αγνοούταν στη Γαυδοπούλα

Νεκρός βρέθηκε ψαροντουφεκάς που αγνοούταν από χθες. Άνδρες του Λιμενικού τον ανέσυραν νεκρό τρία μίλια ανοικτά από την νήσο Γαυδοπούλα

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 67χρονου ψαροντουφεκά που αγνοούταν από το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιουνίου.

Ο άνδρας είχε πάει για ψάρεμα με ψαροντούφεκο, μαζί με τέσσερις φίλους του στη νήσο Γαυδοπούλα Χανίων. Στις 15:00 περίπου της ίδιας ημέρας τα ίχνη του χάθηκαν, με αποτέλεσμα οι φίλοι του να ανησυχήσουν.

Αρχικά ξεκίνησαν οι φίλοι του να τον αναζητούν, ωστόσο άμεσα ειδοποίησαν και τις αρχές και πιο συγκεκριμένα τον λιμενικό σταθμό της Παλαιόχωρας. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού καθώς και παραπλέοντα σκάφη, σε μία προσπάθεια εντοπισμού του 67χρονου.

Ωστόσο δυστυχώς, σύμφωνα με το neakriti.gr το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου άνδρα τρία μίλια ανοικτά από την νήσο Γαυδοπούλα, όπου και ανασύρθηκε.

Ο Αντώνης Μπιτσάκης μίλησε στην ΕΡΤ για αυτήν τη μέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

«Μας πήραν τηλέφωνο ότι κάποιον ψάχνουν στη Γαυδοπούλα. Πήγαμε κοντά και είδαμε 4- 5 φουσκωτά που έψαχναν κοντά στη στεριά. Προσπαθήσαμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Ρωτήσαμε που βρήκαν τη σημαδούρα και το ψαροτούφεκο του αγνοούμενου και μας έδειξαν ένα σημείο 500 μέτρα ανοιχτά από τη μέση της Γαυδοπούλας. Τότε σκέφτηκα, πως οι έρευνες γίνονται σε λάθος σημείο. Μέτρησα το ρεύμα και κινηθήκαμε προς την κατεύθυνσή του, που ήταν βορειοανατολική. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίσαμε τον αγνοούμενο να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας 3,5 ναυτικά μίλια από τη Γαυδοπούλα. Φορούσε τη στολή, τα βαρίδια, τη μάσκα και τον αναπνευστήρα του. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας. Αμέσως ενημερώσαμε το λιμενικό και ήταν οι φίλοι του με τους οποίους είχε πάει μαζί για ψάρεμα που ήρθαν και τον ανέσυραν. Ήταν όλοι τους σοκαρισμένοι».