ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Συγκλονίζει η νύφη της 63χρονης - Αν υπήρχε ασθενοφόρο θα ήταν όλα μισή ώρα νωρίτερα

Κως: Συγκλονίζει η νύφη της 63χρονης - Αν υπήρχε ασθενοφόρο θα ήταν όλα μισή ώρα νωρίτερα

Όσα δήλωσε η νύφη της 63χρονης που πέθανε στο νησί Κω, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στην Κω,όταν μια 63χρονη, έχασε τις αισθήσεις τις και πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Για τις τραγικές στιγμές μίλησε η νύφη της 63χρονης η οποία είπε μεταξύ άλλων: «Η απόσταση από το σπίτι μου στο νοσοκομείο είναι 7 χιλιόμετρα. Δεν είναι μεγάλη απόσταση. Απλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρούμε τι θα κάνουμε, πώς θα φύγει. Στην είσοδο της πόλης αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα ακόμα. Ενώ τα αυτοκίνητα ανέβηκαν στα πεζοδρόμια για να ανοίξει ο δρόμος, είχε ένα λεωφορείο το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί γιατί εκτελούνται έργα στην είσοδο της πόλης και έχουν μικρύνει τους δρόμους οπότε είχαμε και εκεί μια καθυστέρηση μέχρι που έφτασε στο νοσοκομείο αλλά ήταν αδύνατο να επανέλθει,» είπε και συμπλήρωσε πως «αν υπήρχε ασθενοφόρο θα ήταν όλα μισή ώρα νωρίτερα. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν στη μισή ώρα διαφορά θα είχε ευκαιρία..».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η γυναίκα βρισκόταν στα γενέθλια της εγγονής της, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι. Αμέσως, γιατρός που βρίσκονταν στην εκδήλωση προσπάθησε να τις δώσει τις πρώτες βοήθειες και οι συγγενείς της κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε 50 λεπτά.

Συγκεκριμένα το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό και έτσι χρειάζονταν πάρα πολύ ώρα για να φτάσουν στην 63χρονη καθώς δεν υπήρχε άλλο προσωπικό διασωστών για να την παραλάβουν.

Η γυναίκα τελικά μεταφέρθηκε με αγροτικό στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε εκείνη την ώρα διαθέσιμο ασθενοφόρο. Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και έτσι και το αγροτικό καθυστέρησε να φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά.

Τα αίτια θανάτου της 63χρονης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από γιατρό του νησιού, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξε το τραγικό συμβάν, καθώς ο ίδιος προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, αλλά μάταια.