ΕΛΛΑΔΑ

Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: «Ακόμα λειτουργούμε με το χειρόγραφο σύστημα» - Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία

Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: «Ακόμα λειτουργούμε με το χειρόγραφο σύστημα» - Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε πως η ταλαιπωρία των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σχετικά με τις υποθέσεις τους στο Υποθηκοφυλακείο.

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών, όπου πολίτες και δικηγόροι αφού οπλιστούν με υπομονή στήνονται χαράματα έξω από το κτίριο προκειμένου να πιάσουν σειρά για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι συμπληρώνουν χειρόγραφα το ονοματεπώνυμό τους σε μία τοιχοκολλημένη λίστα έξω από το Υποθηκοφυλακείο προκειμένου να τηρηθεί η προτεραιότητα. Ο πρώτος έχει δηλώσει το όνομά του στις 04:45.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε πως η αιτία ταλαιπωρίας των πολιτών είναι ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

«Έχει αδειάσει το ελληνικό δημόσιο και οι υπάλληλοι είναι λίγοι. Δεν έχει γίνει και η ψηφιοποίηση των καταστάσεων και ακόμα λειτουργούμε με το χειρόγραφο σύστημα. Δυστυχώς, σε πολλά υποθηκοφυλακεία η κατάσταση είναι αυτή, τη ζουν οι Έλληνες πολίτες και οι συνάδελφοί μου κάθε μέρα», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βερβεσός, το Κτηματολόγιο έχει ανακοινώσει πως η ψηφιοποίηση του αρχείου θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Σχετικές ειδήσεις