ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με Παγώνη στον ΣΚΑΪ: «Οι γιατροί δεν ζήτησαν βίλες στα νησιά, αλλά δεν θα μείνουν σε τρώγλη»

Ένταση με Παγώνη στον ΣΚΑΪ: «Οι γιατροί δεν ζήτησαν βίλες στα νησιά, αλλά δεν θα μείνουν σε τρώγλη»
Glomex

Ανέβηκε το… θερμόμετρο στον αέρα του ΣΚΑΪ όταν η Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία αλλά και στις ελλείψεις γιατρών στα νησιά.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», φιλοξενήθηκε η Ματίνα Παγώνη, συζητώντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία αλλά και στα νησιά. Η κ. Παγώνη αρχικά αναφέρθηκε στο τροχαίο ατύχημα στην Κηφισιά, λέγοντας πως και για τους γιατρούς είναι πολύ δύσκολο όταν καταφτάνουν στα νοσοκομεία νεαρά παιδιά σοβαρά τραυματισμένα από τέτοια συμβάντα.

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στα προβλήματα του κλάδου της, με την κ. Παγώνη να λέει «Πόσο θα αντέξουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας;». «Πιστεύω την ερχόμενη τετραετία αυτά να φτιαχτούν, να πάμε μπροστά. Τα προβλήματα τα είδαμε, τα έχουμε εμπεδώσει. Αυτά τα προβλήματα είναι δέκα χρόνια και. Τα έχουμε επισημάνει», πρόσθεσε.

«Δεν μου αρέσει να βλέπω κάτι αναρτήσεις παραμονή των εκλογών ότι περιμένουν 370 λεπτά αναμονή στα νοσοκομεία. Τώρα τα θυμηθήκαμε; Τόσα χρόνια σας τα λέω ότι περιμένουν τρεις και τέσσερις ώρες στα νοσοκομεία. Τα άτομα που θα πάρουν τις θέσεις για να λάβουν τις αποφάσεις, τα γνωρίζουν τα προβλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι κρίνονται», είπε στη συνέχεια για να προκαλέσει την αντίδραση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

«Αυτά τα θέματα πρέπει να ανεβαίνουν, αλίμονο αν δεν τα συζητάμε», απάντησε στη συνέχεια η κ. Παγώνη με τον δημοσιογράφο να της απαντά ότι φάσκει και αντιφάσκει.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Άκης Παυλόπουλος έκανε ερώτηση στην κ. Παγώνη γιατί δεν πηγαίνουν οι γιατροί στα νησιά. «Κύριε Παυλόπουλε, εσείς θα πηγαίνατε με 1.000 ευρώ σε ένα νησί, που για να πάτε και να έρθετε στην Αθήνα να δείτε τους δικούς σας θα θέλατε 370 ευρώ; Όχι. Θα πηγαίνατε σε ένα νησί που θα ψάχνατε να βρείτε σπίτι και δεν θα βρίσκατε πουθενά; Όχι!», απάντησε εκνευρισμένη.

«Στη Ρουμανία ο πρωτοδιοριζόμενος επιμελητής Β’ παίρνει 3.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα αποφασίστε εσείς τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

Η κ. Παγώνη είπε στη συνέχεια ότι: «Σας λέω ότι τα κίνητρα θα πρέπει να είναι οικονομικά, να υπάρχει ένα σπίτι και από εκεί και πέρα αυτά τα νέα άτομα, οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι θα πάνε εκεί αν υπάρχουν τα κίνητρα, θα πρέπει να ξέρουν ότι σε τέσσερα χρόνια θα γυρίσουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να εξελιχθούν και επιστημονικά, για να πάνε άλλοι εκεί».

Τέλος, σχολίασε πως «Δεν ζητήσανε βίλες οι γιατροί, ζητήσαν σπίτια να πάνε να μείνουν για να κάνουν τη δουλειά τους. Σε τρώγλη θα πάνε να μείνουν; Όχι βέβαια».