ΕΛΛΑΔΑ

Dentist Pass: Τι καλύπτει το πρόγραμμα – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Dentist Pass: Τι καλύπτει το πρόγραμμα – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι
Pixabay

Dentist Pass: Επιδότηση ύψους 40 ευρώ η οποία αναμένεται να επεκταθεί και στους εφήβους έως 17 ετών.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των αιτήσεων για το Dentist Pass. Μέχρι την Παρασκευή (9/6) είχαν πραγματοποιηθεί 101.926 αιτήσεις,. Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα αφορά τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, όμως, υπάρχει σκέψη να επεκταθεί η επιδότηση και για εφήβους μέχρι 17 ετών.

Οι αιτήσεις, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. και δεν εφαρμόζεται κάποιο εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο.

Dentist Pass: Δικαιούχοι, εξετάσεις και ποσά

το «Dentist Pass» είναι έργο του υπουργείου Υγείας, το οποίο υλοποιείται από την ΚτΠ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης (παιδιά 6-12 ετών) υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος https://vouchers.gov.gr/dentistpass. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά - μέλη της οικογένειας.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

  1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  2. Καθαρισμό - απομάκρυνση πλακών
  3. Φθορίωση
  4. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά - μέλη της οικογένειας.

Ποια είναι η διαδικασία

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.