ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Διάσωση δεκάδων μεταναστών στην νότια Κρήτη – Αποβιβάζονται στους Καλούς Λιμένες

Κρήτη: Διάσωση δεκάδων μεταναστών στην νότια Κρήτη – Αποβιβάζονται στους Καλούς Λιμένες

Επενέβαιναν σε ιστιοφόρο που εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νότιτα της Κρήτης

Αυτή την ώρα 70 - 80 μετανάστες αποβιβάζονται στους Καλούς Λιμένες. Οι μετανάστες επενέβαιναν σε ιστιοφόρο που εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νότιτα της Κρήτης.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου ενημερώθηκε από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πως οι μετανάστες, ο αριθμός, οι εθνικότητες και άλλα στοιχεία των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα, πρόκειται να μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες.

Στο σημείο άφιξης των μεταναστών σπεύδει ο Ερυθρός Σταυρός και το ΕΚΑΒ, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ότι υπάρχει ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας.

Οι μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στους Καλούς Λιμένες με σκάφος του Λιμενικού θα αποβιβαστούν με λάντζες, ενώ από εκεί θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 80 περισυνελέγησαν το πρωί σήμερα, 14 Ιουνίου 2023, από θαλάσσια περιοχή - 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου - στα διεθνή ύδατα, μετά και από την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με 86 παράτυπους μετανάστες.

Σχετικές ειδήσεις