ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 37χρονος καταδικάστηκε για αποπλάνηση 14χρονης την οποία άφησε έγκυο

Ρόδος: 37χρονος καταδικάστηκε για αποπλάνηση 14χρονης την οποία άφησε έγκυο
ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον προσκάλεσε στο σπίτι της στη Ρόδο που έμεναν και οι γονείς της.

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε χθες, Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή σε έναν 37χρονο Έλληνα για εξακολουθητική αποπλάνηση ανηλίκου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν κάποια χρόνια όταν η κοπέλα είδε τυχαία έξω τον δράστη και τον αναγνώρισε. Έπειτα, τον προσκάλεσε στο σπίτι που έμεναν και οι γονείς της.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να γνώρισε τη 14χρονη πριν το Πάσχα του 2017 μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook. Οι δυο τους σταδιακά ανέπτυξαν σχέση μέσω διαδικτύου.

Ο δράστης φιλοξενήθηκε στο σπίτι της το Πάσχα του 2017, για τον οποίο οι γονείς της δεν γνώριζαν, αλλά, αντιθέτως, θεωρούσαν ότι η κόρη τους συνομιλούσε και διατηρούσε σχέση με κάποιον συνομήλικό της.

Όταν έφτασε στο σπίτι της 14χρονης τότε ο άνδρας πληροφορήθηκε την πραγματική ηλικία της, και οι οι γονείς της αντέδρασαν στη σχέση της κόρης τους με αυτόν τον άντρα λόγω της μεγάλης ηλικιακής διαφοράς μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικό της στάσης της οικογένειας της κοπέλας ήταν και το γεγονός ότι η γιαγιά της ανήλικης τότε πλήρωσε τα εισιτήριά του κατηγορούμενου για να επιστρέψει στην οικία του στην άνω Γλυφάδα Αττικής.

Μία εβδομάδα αργότερα η 14χρονη, όμως, τον ακολούθησε στην Αθήνα διαφεύγοντας με πλοίο μέχρι που εντοπίστηκε από τις αρχές στην Πάτμο.

Έπειτα, ο κατηγορούμενος γύρισε και πάλι στη στη Ρόδο περί τον Μάιο του έτους 2017. Τον Ιούνιο, όταν η ανήλικη ήταν 14 ετών και 8 περίπου μηνών ολοκληρώθηκε η σχέση τους με τη συναίνεσή της, παρότι ο άντρας γνώριζε την ανηλικότητά της.

Από τότε και σε άγνωστες ημερομηνίες ήρθε σε συνουσία μαζί της περισσότερες φορές και τον Ιούλιο του 2017 η ανήλικη έμεινε έγκυος, Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 γεννήθηκε ένα κοριτσάκι.

Ένοχος κρίθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο για το γεγονός ότι στη Ρόδο τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2017 προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος με πρόθεση, ενήργησε ασελγή πράξη σε πρόσωπο που συμπλήρωσε τα δέκα τέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη.

Σχετικές ειδήσεις