ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Αρνούνται την διακομιδή ασθενούς λόγω των κιλών του - «Είναι αφημένος στη μοίρα του»

Κομοτηνή: Αρνούνται την διακομιδή ασθενούς λόγω των κιλών του - «Είναι αφημένος στη μοίρα του»

Κομοτηνή: Ο 58χρονος άνδρας είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι με μοναδικό στήριγμά του την σύζυγό του και προσπαθεί να επιβιώσει με το ΕΣΥ να του γυρνά την πλάτη

Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας στην πόλη της Κομοτηνής, όπο ένας άνδρας, ο Σερίφ Σιαχίν δεν εξυπηρετείται από νοσοκομείο εξαιτίας του βάρους του, παρόλο που κρίνεται αναγκαίο να νοσηλευτεί και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καθώς συνεχώς αρνούνται να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τη στιγμή που ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thesstoday.gr, ο 58χρονος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι με στήριγμά του την σύζυγό του και προσπαθεί να επιβιώσει με το ΕΣΥ να του γυρνά την πλάτη.

Απλοί πολίτες είναι εκείνοι που έχουν απλώσει το χέρι τους στον Σερίφ προκειμένου να τον βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Το γεγονός που κάνει την ιστορία απαράδεκτη, όπως αναφέρει και το τοπικό μέσο, είναι το γεγονός πως η καταγγελία αφορά την άρνηση της διακομιδής του 58χρονου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Κομοτηνής, λόγω των 360 κιλών του, που δυσκολεύουν ακόμα και την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησής του.

Στο ThessToday.gr μιλησε ο συνήγορος των ΑμεΑ Ανδρέας Μπαρδάκης, ο οποίος μιλάει για «πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της Πολιτείας».

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται, καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα. Παρόλα αυτά δεν τον ενημερώνουν ούτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ο άνθρωπος κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί», τονίζει ο κ. Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βοήθεια σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, πόσο δε, να πάει μόνος του στο νοσοκομείο.

«Από το 112 του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο», σημειώνει ο κος Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσες φορές χρειάστηκε βοήθεια, ο Σερίφ Σιαχίν αναγκάστηκε να στραφεί στον «ακριβό δρόμο» της ιδιωτικής Υγείας, ενώ κατήγγειλε τον ασταμάτητο Γολγοθά, παρά την έγκριση προτεινόμενης θεραπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

«Ο προηγούμενος γιατρός του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά. Πλην όμως, παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο, πρέπει να το προωθήσει το νοσοκομείο Κομοτηνής. Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ έχει περάσει καιρός»σημείωσε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο αφημένο στη μοίρα του.

Τι απαντά το νοσοκομείο

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά το εξώδικο του τότε δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδου απέστειλε απάντηση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων μια σειρά εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο 58χρονος άνδρας, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην εκτίμηση για την κλινική κατάστασή του.