ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Ρόδο: 83χρονος σκότωσε γατάκι χτυπώντας το με σκούπα - Συνελήφθη έπειτα από καταγγελία

Φρίκη στη Ρόδο: 83χρονος σκότωσε γατάκι χτυπώντας το με σκούπα - Συνελήφθη έπειτα από καταγγελία

Ρόδος: Έναν 83χρονο συνέλαβαν άνδρες του Α.Τ. Ιαλυσού ο οποίος σκότωσε ένα γατάκι χτυπώντας το με τη σκούπα, επειδή όπως ισχυρίστηκε τον ενοχλούσε!

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρωί της Δευτέρας (13/6) το γατάκι μπήκε στην αυλή του ηλικιωμένου στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου και τότε ο 83χρονος πήρε μια σκούπα και άρχισε να το χτυπά μέχρι που το άτυχο ζώο ξεψύχησε.

Το φρικιαστικό περιστατικό είδε ένας περίοικος ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στο ΑΤ Ιαλυσού και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για τη θανάτωση ζώου.

Σημειώνεται ότι ο Νόμος θεσπίζει αυστηρές ποινές για την κακοποίηση ζώων.

Η θανάτωση ή βασανισμός ζώου, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιου τραυματισμού (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), κυνομαχιών και κάθε είδους μάχης μεταξύ ζώων, κτηνοβασίας, σεξουαλικής κακοποίησης ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, ή εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων, συνιστά κακούργημα και ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και παράλληλα του επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και για κάθε περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Αρκάς: Μία διαφορετική «καλημέρα» μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Τραγωδία στην Πύλο: Ο υγρός τάφος της Μεσογείου και η αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής

Βόλος: Επεισόδια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων μεταξύ υπαλλήλων και τροφίμων