ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Επεισόδια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων μεταξύ υπαλλήλων και τροφίμων

Βόλος: Επεισόδια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων μεταξύ υπαλλήλων και τροφίμων

Οι υπάλληλοι κατηγορούν δύο τρόφιμους για την πρόκληση των επεισοδίων στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία Βόλου

Κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, 12 Ιουνίου 2023, προκλήθηκαν επεισόδια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία Βόλου, μεταξύ τροφίμων και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ένας υπάλληλος απειλήθηκε, σύμφωνα με τα gegonota. news, ενώ χτυπήθηκε στο πρόσωπο και ένας σωφρονιστικός.

Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση που έγινε από υπάλληλο σε έναν 18χρονο για να κλείσει το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε επί 40 λεπτά, την στιγμή που ο επιτρεπόμενος χρόνος είναι 20 λεπτά.

Ο 18χρονος και ένας ακόμη συνομήλικος φίλος του αντέδρασαν στις παρατηρήσεις των υπαλλήλων, και μάλιστα, ο ένας εκ των δύο απάντησε χυδαία σε μια εργαζόμενη.

Την στιγμή, δε, που ο σωφρονιστικός απαίτησε να ζητηθεί «συγγνώμη» τότε «άναψαν τα αίματα» και, όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο – ο ένας εκ των δύο νεαρών τον χτύπησε με το κούτελο στο πηγούνι και εκτόξευε απειλές. Μέχρι, μάλιστα, να καταλάβει τι είχε συμβεί, σύμφωνα με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, κάποιοι άλλοι τρόφιμοι τον κλωτσούσαν από πίσω, ενώ ξήλωσαν τα πόδια από δύο τραπέζια και κινήθηκαν προς τους υπαλλήλους, με στόχο να τους εκφοβίσουν.

Τα πόδια από τα τραπέζια ήταν ξύλινα και μεταλλικά, ενώ στα χέρια ενός τρόφιμου βρέθηκε και ένα σκουπόξυλο.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι 18χρονοι

Οι δύο 18χρονοι που βρίσκονται στο Ίδρυμα για κλοπές και ληστείες αρνούνται πως προκάλεσαν επεισόδια και ο ένας κατέθεσε πως τον χτύπησε ο σωφρονιστικός υπάλληλος στο πρόσωπο, αλλά δεν θα καταθέσει μήνυσή εναντίον του.

Ο Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος της έδρας, χθες, 14 Ιουνίου 2023, στο Αυτόφωροο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προειδοποίησαν τους κατηγορούμενους πως αν δεν δείξουν σεβασμό στους απλούς κανόνες του κοινωνικού συμβολαίου που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμβιώνουν, θα ζήσουν όλη τους τη ζωή στη φυλακή ως αμετανόητοι παραβατικοί και χωρίς η δικαιοσύνη να μπορεί να δείξει επιείκεια.

Σχετικές ειδήσεις