ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Χωρίς προβλήματα η φροντίδα των 34 διασωθέντων του ναυαγίου

Καλαμάτα: Χωρίς προβλήματα η φροντίδα των 34 διασωθέντων του ναυαγίου

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε στην ΕΡΤ πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και πως οι ναυαγοί έγιναν δεκτοί στο νοσοκομείο χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Από χθες, 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:30 έχουν φτάσει στο νοσοκομείο της Καλαμάτας 34 συνολικά άτομα από το σύνολο των διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο. Όλοι τους με συμπτώματα εξάντλησης, υποθερμίας και άλλων προβλημάτων.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πέγκη Μπρούσαλη μεταφέρθηκαν, πριν από λίγο, στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δυο νεαρά άτομα με συμπτώματα υποθερμίας.

Από τα 34 άτομα τα 30 παρέμειναν στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο. Μάλιστα, σήμερα, 15 Ιουνίου 2023 στο νοσοκομείο έφτασαν 29 άτομα. Οι νοσηλευόμενοι είναι ηλικίας 16 έως 49 ετών.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι σήμερα οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι τους έχει συμβεί και έχουν λιποθυμικά επεισόδια ή δεν νιώθουν καλά, κάνοντας έτσι την μεταφορά τους στο νοσοκομείο απαραίτητη.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε στην ΕΡΤ πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και πως οι ναυαγοί έγιναν δεκτοί στο νοσοκομείο χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Σε ετοιμότητα, βέβαια, βρίσκονται τα νοσοκομεία Τρίπολης, Σπάρτης και Κυπαρισσίας ώστε να δεχτούν και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στους άνθρωπους.

Σχετικές ειδήσεις