ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής 10ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ: «Το βλέμμα τους δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμία γλώσσα»

Διευθυντής 10ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ: «Το βλέμμα τους δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμία γλώσσα»
In Time

Μάλιστα, ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας των μεταναστών από το ναυάγιο στην Πύλο λέγοντας ότι «ήταν εξαντλημένοι, τα περισσότερα άτομα είχαν υποθερμία. Υπήρξαν 6 εμπύρετα από αυτούς, ένας μετανάστης με εγκαύματα τριβής, δύο επεισόδια υποκλυκεμίας και άλλα».

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μετανάστες από το ναυάγιο στην Πύλο περιγράφει ο Διευθυντής της 10ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Κατσαρός, στο «Happy Day».

«Μιλάμε για ένα τραγικό ναυάγιο, μία θλιβερή στιγμή. Ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή με τους διασώστες και τους γιατρούς μας. Παραλάβαμε τους διασωθέντες όταν έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας» ανέφερε αρχικά.

«Το κάθε πρόσωπο από τα άτομα που κατέφθασαν μπορεί να περιγραφεί με χίλιες λέξεις: αγωνία, πόνος, ταλαιπωρία, εξάντληση, μία πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση» πρόσθεσε, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το πρώτο που αντίκρισα ήταν ο φόβος και η αγωνία των ανθρώπων. Δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Είχαμε ένα μεταφραστή, αλλά οι κινήσεις και το βλέμμα τους δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμία γλώσσα, η γλώσσα του σώματος είναι κοινή για όλους».

Μάλιστα, ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας τους λέγοντας ότι «ήταν εξαντλημένοι, τα περισσότερα άτομα είχαν υποθερμία. Υπήρξαν 6 εμπύρετα από αυτούς, ένας μετανάστης με εγκαύματα τριβής, δύο επεισόδια υπογλυκαιμίας και άλλα».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει σχετικά με τα πρώτα πράγματα που ζήτησαν σαν βοήθεια οι μετανάστες «το πρώτο πράγμα που ζήτησαν αρκετοί εξ αυτών ήταν το νερό και έπειτα κάποιοι ένα μέσο επικοινωνίας ώστε να δώσουν ένα «σημείο» ζωής στους δικούς τους ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις