ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Κραυγή αγωνίας από τη Δαμασκό - «Δεν ξέρω αν είναι ζωντανός»

Ναυάγιο στην Πύλο: Κραυγή αγωνίας από τη Δαμασκό - «Δεν ξέρω αν είναι ζωντανός»
Glomex

Από τη Δαμασκό του πολέμου, φωνή απελπισίας και ύστατη αναζήτηση ελπίδας από έναν νεαρό, ο οποίος ψάχνει τον αδελφό του, μόλις 21 ετών, που επέβαινε στο μοιραίο σκάφος που ενεπλάκη στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των εκατοντάδων μεταναστών που ενεπλάκησαν στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με απολογισμό μέχρι αυτή την ώρα 78 νεκρούς, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

Από τη Δαμασκό του πολέμου, φωνή απελπισίας και ύστατη αναζήτηση ελπίδας από έναν νεαρό, ο οποίος ψάχνει τον αδελφό του, μόλις 21 ετών, που επέβαινε στο μοιραίο σκάφος.

Ο νεαρός από την Συρία με λάβαρο το ευρωπαϊκό όνειρο έφυγε από τη χώρα του για μία καλύτερη ζωή, η επιθυμία του ωστόσο βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου. Ο Μοχάμεντ δεν κλαίει, ακόμα, φοβάται όμως, έστειλε στο MEGA μία φωτογραφία, στην οποία το πρόσωπο δεν φαίνεται καθαρά, όμως όπως λέει, ο άντρας που είναι στο έδαφος του θυμίζει τον αδελφό του.

«Ίσως πνίγηκε, ίσως είναι ζωντανός, δεν ξέρω ακόμα, αληθινά ελπίζω να είναι ζωντανός».

Ήταν ένα ταξίδι που οι δουλέμποροι είχαν στήσει καλά, με μια ταρίφα πανάκριβη. Ο δικός του αδερφός έδωσε όσα είχε και δεν είχε θα πει ο Μοχάμεντ.

Εισιτήριο 4.000 δολάρια για τον θάνατο

Το εισιτήριο που πλήρωσε για να έρθει στην Ευρώπη κόστισε 4.000 δολάρια. «4.000 δολάρια. Ήταν δύο πλοία το πρώτο είχε 760 άτομα, ξεκίνησαν μία Παρασκευή πρωί περίπου στις 2 ήταν 5 ημέρες στην θάλασσα».

Μαζί με τον αδελφό του, στο ταξίδι ήταν και ένας φίλος τους και ο Μοχάμεντ ψάχνει κάποιο σημείο επαφής έστω και με εκείνον, μήπως καταφέρει να μάθει τι απέγινε ο αδελφός του.

«Ήταν ο αδερφός μου και ο φίλος του, τους πήραν τα κινητά δεν είχαν ίντερνετ, πήραν τα κινητά τους και τους τα έκλεισαν αυτά ξέρω».

Οι ώρες περνούν και οι ελπίδες λιγοστεύουν. Οι συγγενείς και οι φίλοι των εκατοντάδων που στοιβάχτηκαν στο αλιευτικό για να περάσουν στην Ευρώπη, με φόντο μία καλύτερη ζωή, προσπαθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων και όποιου άλλου τρόπου διαθέτουν να βρουν πληροφορίες και βοήθεια σε μία τραγωδία δίχως τέλος.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγια και εκατοντάδες νεκροί σε διεθνή νερά - Πόσο κοστίζουν τα δρομολόγια θανάτου

Ναυάγιο στην Πύλο: Πώς «συσκεύασαν» τους ανθρώπους στα αμπάρια – Αδιανόητες εικόνες

Ναυάγιο στην Πύλο: «Μου στέλνουν φωτογραφίες με μικρά παιδιά - Ψάχνουν τους δικούς τους»