ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: «Μου στέλνουν φωτογραφίες με μικρά παιδιά - Ψάχνουν τους δικούς τους»

Ναυάγιο στην Πύλο: «Μου στέλνουν φωτογραφίες με μικρά παιδιά - Ψάχνουν τους δικούς τους»
Glomex

Ο γιατρός δέχεται σωρεία τηλεφωνημάτων από την Αίγυπτο και τη Συρία για αγνοούμενους από το ναυάγιο. Μάλιστα, πολλοί του στέλνουν και φωτογραφίες.

Για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους μίλησε ο γιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.

Ο γιατρός που ήταν από τους πρώτους που ήρθε σε επαφή με τους διασωθέντες, αναφέρει ότι λαμβάνει συνεχώς μηνύματα στο κινητό του από ανθρώπους που ψάχνουν τους δικούς τους.

Όπως είπε στον Alpha, δέχεται σωρεία τηλεφωνημάτων από την Αίγυπτο και τη Συρία για αγνοούμενους. Μάλιστα, πολλοί του στέλνουν και φωτογραφίες. «Το πρώτο πράγμα που μου είπαν ήταν ότι θέλουν να μιλήσουν με τους δικούς τους. Με καλούν συνεχώς, όλο το βράδυ μου έστελναν».

Στις φωτογραφίες που του στέλνουν είναι και μικρά παιδιά που φέρεται να επέβαιναν στο καράβι. Σύμφωνα με τους μετανάστες που του μίλησαν, άλλοι είπαν για 100 παιδιά άλλοι για 50, ότι βρίσκονταν στο αμπάρι.

Ο γιατρός ανέφερε επίσης ότι τους προτρέπει να στείλουν τα στοιχεία των αγνοούμενων στο λιμεναρχείο.

Όσο για τις τραγικές στιγμές που εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο είπε ότι «τώρα συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει κανένας από τους διασωθέντες».

Δύο πατεράδες ψάχνουν τα παιδιά τους και τις συζύγους τους απεγνωσμένοι. Όπως λένε, γυναικόπαιδα ήταν στο αμπάρι και δεν πρόλαβαν να βγουν. «Υπήρχαν και πολύ μικρά παιδιά στο καράβι».

Μιλώντας νωρίτερα για αυτό που τον συγκίνησε, ο γιατρός ανέφερε: «Εγώ να σας πω η στιγμή που συγκινήθηκα πάρα πολύ ήταν όταν έδωσα το τηλέφωνό μου να πάρουν να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν με την οικογένεια τους στην Αίγυπτο. Αυτό με συγκίνησε».

Σχετικές ειδήσεις