ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοσάλτε: Η Ελλάδα δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες

Πορτοσάλτε: Η Ελλάδα δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες

«Η Ελλάδα έχει σύνορα και σε θάλασσα και σε αέρα, από το 2019», τόνισε ο παρουσιαστής.

Για την ανείπωτη τραγωδία στην Πύλο μίλησε στην εκπομπή που φιλοξενείται στον ΣΚΑΪ, Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”». «Η Ελλάδα έχει σύνορα και σε θάλασσα και σε αέρα από το 2019 και αυτά φυλάσσονται. Η Ελλάδα δεν είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”, ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες.

Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να το γνωρίζουν. Αυτό θέλουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και άλλωστε, η Σακελλαροπούλου είπε προχθές ότι ο φράχτης είναι τα σύνορα της πατρίδας μας. Τέλος», υποστήριξε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Πύλος: Νέες μαρτυρίες για τις συνθήκες στο πλοίο - «Ήταν με λυγισμένα γόνατα, ο ένας δίπλα στον άλλον»

To πρωί της Παρασκευής η νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κατερίνα Τσατά, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ναυάγιο και για την κατάσταση της υγείας των μεταναστών και των προσφύγων. Ακόμα η ίδια ανέφερε τι της είπαν κάποιοι από τους διασωθέντες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι άνθρωποι που επέβαιναν ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαν καν να αλλάξουν θέση για να κοιμηθούν.

«Μας είπαν ότι ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι, ότι ουσιαστικά ήταν ο ένας δίπλα από τον άλλον με λυγισμένα τα γόνατα, και όποιος κατάφερνε να μετακινήσει λίγο τα πόδια του αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακουμπούσε ο ένας τον ώμο του άλλου και εκεί κοιμόνταν», ανέφερε.

Οι νέες μαρτυρίες ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση του πώς ναυάγησε το αλιευτικό και εάν το σκάφος «ντελαπάρισε» επειδή μετακινήθηκαν οι επιβαίνοντες ή όχι.

Η κ. Τσατά, αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας των διασωθέντων, είπε ακόμα ότι αρκετοί από τους πρόσφυγες είχαν υποθερμία, ενώ στο πλοίο επέβαιναν, σύμφωνα με την ίδια, άτομα από Αίγυπτο, Πακιστάν, Συρία και Λιβύη.

Όσο περνούν οι ώρες τόσο έρχονται περισσότερες πληροφορίες στο φως για το ναυάγιο. Όπως έχει γίνει γνωστό οι πρόσφυγες είχαν ξεμείνει από νερό ενώ υπήρχαν και έξι άτομα νεκρά στο πλοίο που πιθανόν πέθαναν από δίψα. Ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις