ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα λίγο πριν το ναυάγιο - Ασφυκτικά γεμάτο από μετανάστες το αλιευτικό

Πύλος: Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα λίγο πριν το ναυάγιο - Ασφυκτικά γεμάτο από μετανάστες το αλιευτικό

Νέα βίντεο μέσα από το αλιευτικό που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου - Στιβαγμένοι στο κατάστρωμα οι μετανάστες 

Την απελπιστική κατάσταση που επικρατούσε μέσα στο μοιραίο δουλεμπορικό με τους μετανάστες, λίγο πριν βυθιστεί στα ανοιχτά της Πύλου αποκάλυψε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το MEGA, στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι μετανάστες ντυμένοι με χοντρά ρούχα, καθώς οι διασωθέντες είχαν αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καιρός συνεχώς άλλαζε.

Σε άλλο πλάνο του βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος που κρατά ένα μπουκάλι νερό και λίγα μπισκότα. Στο βάθος διακρίνονται ελάχιστες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα γόνατα κολλημένα στο στήθος.

Πολλοί από τους επιβαίνοντες κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά στην κάμερα. Είναι οι στιγμές προτού σημειωθεί το ναυάγιο, με τους μετανάστες να έχουν την ελπίδα πως το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά κατέληξε σε μια ανείπωτη τραγωδία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές εξαντλούν κάθε περιθώριο για την εύρεση αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Όπως αναφέρει επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην περιοχή επιχειρούν μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχείρησαν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο Λιμενικού Σώματος.

Τις προσπάθειες των διασωστών δυσχεραίνουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, όπου πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Στην εισαγγελία Καλαμάτας το πρωί της Δευτέρας οι 9 κατηγορούμενοι

Παράλληλα, πλησιάζει ώρα της απολογίας για τους 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στην εισαγγελία Καλαμάτας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ένας εξ αυτών έχει ομολογήσει.

Σχετικές ειδήσεις