ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί να επιλέξουμε Αντλίες Θερμότητας για το σπίτι μας: Οι 3+1 λόγοι που θα μας πείσουν

Γιατί να επιλέξουμε Αντλίες Θερμότητας για το σπίτι μας: Οι 3+1 λόγοι που θα μας πείσουν

Οι αντλίες θερμότητας είναι το μέσο θέρμανσης του σπιτιού μας που αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη σύγχρονη εποχή.

Αυτό, διότι η εποχή μας καθορίζεται από δύο πάρα πολύ σημαντικούς παράγοντες; Από τη μια, η κλιματική αλλαγή, που έχει επιφέρει συγκεκριμένες, νέες κλιματικές συνθήκες, τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον χειμώνα. Από την άλλη, η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει μεταβάλλει τα δεδομένα, καθιστώντας πλέον σαφές πως δεν υπάρχουν «βεβαιότητες» στον τομέα αυτό, καθώς ανά πάσα στιγμή, όλα μπορούν να ανατραπούν.

Πράγματι, σήμερα ψάχνουμε τη λύση που θα μας διασφαλίσει ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας εντός του σπιτιού μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Επιπλέον, καθώς βρισκόμαστε στην εποχή της πράσινης μετάβασης, θέλουμε η λύση που επιλέγουμε να επιβαρύνει κατά το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική λύση για κάθε σπίτι, καθώς συνδυάζουν πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά, που «απαντούν» σε όλες μας τις απαιτήσεις.

Οι 3+1 λόγοι που ακολουθούν, θα μας πείσουν άμεσα για αυτό:

#1 Το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης

Καταρχάς, πρόκειται για το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης που μπορούμε να αποκτήσουμε, όπως απέδειξε πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2022). Οι αντλίες θερμότητας διαθέτουν χαμηλό κόστος συντήρησης, ενώ προσφέρουν άμεση απόσβεση της επένδυσης, ειδικά σε σύγκριση με τα άλλα συστήματα θέρμανσης.

#2 Η πιο ολοκληρωμένη λύση

Ακολούθως, πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη λύση συστήματος για το σπίτι μας, καθώς μας προσφέρει θέρμανση τον χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι και παραγωγή ζεστού νερού, όποτε το χρειαζόμαστε.

#3 Επιλογή φιλική στο περιβάλλον

Επιπροσθέτως, πρόκειται για μία από τις φιλικότερες προς το περιβάλλον επιλογές, που προσφέρει ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας μας, καθώς δεν χρειάζεται κάποιου είδους καύσιμο για να λειτουργήσει.

#3+1 Υψηλές αποδόσεις ακόμη και σε ακραίες συνθήκες

Τέλος, αξίζει να γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποια μοντέλα αντλιών θερμότητας με υψηλή ενεργειακή κλάση Α+++, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν υψηλές αποδόσεις, ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -25°C.

Αντλίες Θερμότητας Inventor: Σύγχρονη τεχνολογία για κάθε σπίτι

Οι αντλίες θερμότητας Inventor συγκεντρώνουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία: Είναι σχεδιασμένες για την άνεση των ανθρώπων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αρχικά, διασφαλίζουν γρήγορη παραγωγή Ζεστού Νερού, για να έχουμε εύκολα και γρήγορα ζεστό νερό, ακόμη και σε περιπτώσεις άμεσης ζήτησης. Διαθέτουν χειριστήριο με ελληνικό μενού, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη διαχείρισή τους, με σημαντικό αριθμό λειτουργιών: Μπορούμε, για παράδειγμα, μέσω του Εβδομαδιαίου Προγραμματισμού, να οργανώσουμε εκ των προτέρων τη λειτουργία τους, ενώ επίσης, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη Λειτουργία ECO ή τη Λειτουργία Διακοπών, όταν απουσιάζουμε. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα, μέσω Wi-Fi να διαχειριζόμαστε απομακρυσμένα τη συσκευή, ώστε εύκολα και απλά να καλύπτουμε κάθε ανάγκη, ακόμα και όταν είναι έκτακτη.

Η Inventor είναι ένας κατασκευαστής που διαθέτει ευρεία γκάμα, για εύκολη εγκατάσταση με πολλά μοντέλα (διαιρούμενου και ενιαίου τύπου) ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου μας. Προσφέρεται επίσης σχεδιασμός για εύκολη εγκατάσταση με δυνατότητα σύνδεσης με υφιστάμενα θερμαντικά σώματα και δίκτυο σωληνώσεων χωρίς επεμβάσεις εσωτερικά, που πιθανόν θα χαλούσαν την αισθητική του σπιτιού μας.

Η ώρα για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως τώρα είναι η ώρα για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας με την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ως σύστημα θέρμανσης/ψύξης. Αυτό, διότι όλες οι μονάδες Inventor συμμετέχουν στα προγράμματα Εξοικονομώ Αυτονομώ και Εξοικονομώ 2021 που βρίσκονται σε εξέλιξη και προσφέρουν σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις σε όσους τα επιλέγουν. Μάλιστα, οι μονάδες εμπίπτουν στις υψηλότερες κατηγορίες χρηματοδότησης (ισχύει για μονάδες που εμπίπτουν στις κατηγορίες >14kW και >20kW).

Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται καθώς όλες οι συσκευές Inventor ανήκουν στην υψηλή ενεργειακή κλάση απόδοσης, που σημαίνει ότι επιβαρύνουν το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον.

Επιπλέον, διατίθενται σε ανταγωνιστικές τιμές, με κύριο χαρακτηριστικό την κορυφαία αξιοπιστία και την ολοκληρωτική υποστήριξη, τόσο σε επίπεδο αναλυτικής ενημέρωσης πριν από την πώληση, όσο και άμεσης ανταπόκρισης, μετά από αυτήν. Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι αντλίες θερμότητας Inventor έχουν άμεση διαθεσιμότητα, ενώ διαθέτουν και Πιστοποίηση Keymark, που εγγυάται πως τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί και είναι εναρμονισμένα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας.

Η νέα εποχή έχει ξεκινήσει και η στροφή προς τη βιωσιμότητα έχει οδηγήσει σε νέες, πιο αποδοτικές, οικολογικές και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις που όλοι αξίζουμε στα σπίτια μας και όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε. Οι αντλίες θερμότητας Inventor είναι η οικονομική, οικολογική και αποδοτικότερη επιλογή μας για ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού στα σπίτια μας.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για τις αντλίες θερμότητας Inventor στην φόρμα που ακολουθεί: https://www.inventoraircondition.gr/antlies-thermotitas-split-monoblock.