ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Οι έρευνες επικεντρώνονται στην διαδρομή του θανάτου της 27χρονης

Κως: Οι έρευνες επικεντρώνονται στην διαδρομή του θανάτου της 27χρονης
H 27χρονη Αναστάζια
Glomex

Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω - Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης προφυλακίστηκε ωστόσο δηλώνει αθώος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στη Κω. Οι Αρχές θεωρούν πως θα καταφέρουν γρήγορα να βρουν τον δράστη ή τους δράστες. Μέχρι στιγμής βασικός ύποπτος για την δολοφονία της άτυχης κοπέλας στην Κω παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Στην κατάθεσή του προχώρησε σε ακόμη μια αντίφαση σε σχέση με τα όσα είχε δηλώσει τα πρώτα 24ωρα καθώς πλέον ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή με την 27χρονη όταν αυτή πήγε σπίτι του.

«Δε συνευρέθηκα ποτέ σεξουαλικά με την 27χρονη. Ήρθε στο σπίτι μου γιατί ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Εκεί ήταν και ο Πακιστανός συγκάτοικός μου. Έκατσε για λίγη ώρα και μετά από λίγο την πήγα με το μηχανάκι μου 100 – 200 μέτρα μακριά από μια ταβέρνα στο Μαρμάρι. Εκεί την περίμενε ο σύντροφός της», είχε δηλώσει προκαλώντας την οργή τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας της 27χρονης.

Ξεσπούν οι γονείς της άτυχης κοπέλας

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο πατέρας της 27χρονης ξεσπά και τονίζει πως ο συλληφθείς λέει ψέματα και ότι ποτέ η κόρη του δεν βρέθηκε στο σημείο συνάντησης με τον ομοεθνή σύντροφό της το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

«Ανοησίες είναι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος, είχαν δώσει ραντεβού με τον Μιχάλ σε ένα μπαρ και η κόρη μου δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η κόρη μου έστειλε λίγα λεπτά πριν μήνυμα στο αγόρι της ότι θα είναι στο σημείο συνάντησης».

Η μητέρα της 27χρονης αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν η κόρη της μετά από τραυματισμό που είχε γεγονός που όπως υποστηρίζει φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές.

«Την ημέρα της εξαφάνισης μιλήσαμε τελευταία φορά στις 18:00 η ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) για προσωπικά θέματα. Ήταν στεναχωρημένη λόγω του καψίματος στο χέρι και μου έδειξε το έγκαυμα, μου είπε ότι βάζει αλοιφές».

Η Ναταλία Ρουμπίνσκα θεωρεί πως η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού και αντιστάθηκε στο άτομο που της επιτέθηκε.

«Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δεν θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της κάνανε πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου, σίγουρα δεν θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν, 1.000%».

Που επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι έρευνες για την εξιχνίαση δολοφονίας της 27χρονης επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που θα αποκαλύψουν τον δράστη ή τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δολοφονία δεν έγινε στο σπίτι του 32χρονου, καθώς εκεί δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης. Όπως φαίνεται, ο βασικός ύποπτος, με κάποια δικαιολογία, παρέσυρε έξω από το σπίτι την 27χρονη.

Οι αστυνομικοί ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή θανάτου που έκανε ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι. Από το σπίτι του 32χρονου, στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, έως τον βάλτο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια. Στη μονοκατοικία βρέθηκαν ρούχα, αποτσίγαρα και ένα παπούτσι. Όλα εστάλησαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ώστε να εντοπιστούν ίχνη από γενετικό υλικό. Οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει ακόμη τα ρούχα που φορούσε το κορίτσι το μοιραίο βράδυ.

«Είναι απίθανο να μεταφέρθηκε το πτώμα από το ένα σπίτι στο άλλο, από ένα άτομο μόνο, όπου και να έγινε η δολοφονία. Το πιο πιθανό είναι η δολοφονία να έγινε στο δεύτερο σπίτι. Αλλά και από εκεί η μεταφορά του πτώματος έστω και 100 μέτρα από ένα άτομο δεν είναι εύκολη υπόθεση», λένε οι ειδικοί.

Σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 27χρονη βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο , αυτό να είναι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία. Στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες μετέφεραν το άψυχο σώμα της 27χρονης στον υδροβιότοπο, εκεί που βρέθηκε νεκρό το κορίτσι .

Απαντήσεις θα δώσει και το κινητό το οποίο μπορεί να έχει παραδωθεί στην αστυνομία χωρίς την κάρτα sim όμως ακόμη και έτσι θα δώσει στίγμα για το που βρισκόταν η κοπέλα τις μοιραίες ώρες καθώς και τυχόν μηνύματα που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η κάμερα του Alpha έφερε στο φως της δημοσιότητας κοσμήματα που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου. Στο βίντεο έξω από το σπίτι του 32χρονου, βρέθηκαν δύο σκουλαρίκια κρίκοι και ένα βραχιόλι σε σμαραγδί χρώμα με γυναικείο «μάτι».

Τι έδειξε το πρώτο αποτέλεσμα εξέτασης DNA

Συνεχίζεται, συνεπώς, με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, στην Κω. Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, βασικός ύποπτος αλλά κατηγορούμενος μόνο για αρπαγή για την ώρα, προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος προφυλακίστηκε ως ύποπτος φυγής. Αυτό, ωστόσο, που θα ρίξει φως στην υπόθεση είναι τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τη σορό και τον τόπο του εγκλήματος.

Όπως μετέδωσε το Mega, το πρώτο αποτέλεσμα από τις εξετάσεις DNA που ανιχνεύτηκε αφορούσε στη σορό της Αναστάζια και στην επίσημη ταυτοποίησή της. Από τη στιγμή που η σορός της 27χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη, έπρεπε να διεξαχθεί και αυτή η εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το γενετικό υλικό άλλων προσώπων που τυχόν θα υπάρχει πάνω στη σορό της Αναστάζια ή σε αντικείμενα που σχετίζονται με τη δολοφονία, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το ποιος είναι ο δολοφόνος.

Η εθελόντρια που εντόπισε τη σoρό της Αναστάζια περιγράφει τη στιγμή που βρήκε την 27χρονη

Την Τετάρτη, η εθελόντρια, που εντόπισε τη σορό της 27χρονης δεμένη χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες, μίλησε στην ΕΡΤ. «Ήταν μια μυρωδιά, η οποία γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί», είπε.

Για ένα καλοστημένο σκηνικό που είχε στόχο να μην ανακαλυφθεί η σορός της 27χρονης κάνει λόγο η εθελόντρια που κατάφερε να εντοπίσει νεκρή την Αναστάζια. Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ περιγράφει τις δραματικές στιγμές: «Στο σκηνικό που έβλεπα μπροστά μου κάτι δεν μου ταίριαζε, ήταν ένα καλοστημένο σκηνικό, έβλεπα στάχια, χώμα, κλαδιά, ήταν πολύ καλά καλυμμένη. Εφόσον ήμουν πάνω από το σημείο μου ήρθαν αναθυμιάσεις μία μυρωδιά που γινόταν όλο και πιο έντονη. Ήμουν πεπεισμένη ότι ήταν εκεί. Σήκωσα όσα πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα»

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός που παραμένει ο νούμερο ένα ύποπτος για το έγκλημα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο ίδιος επιμένει να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία για αρπαγή, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας: «Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ‘έλα να με πάρεις’. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Τρεις ώρες διήρκεσε η απολογία του 32χρονου από το Μπαγκλαντές στο γραφείο της Ανακρίτριας, οι έρευνες μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση συνεχίζονται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας της 27χρονης αναφέρει ότι υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων στην δολοφονία του παιδιού του. Όπως δήλωσε: «Δεν ήταν ένας ο δράστης, ήταν περισσότεροι. Ο άντρας από το Μπαγκλαντές είναι ο βασικός ένοχος αλλά ήταν και κάποιος άλλος που βοήθησε στη μεταφορά της σορού. Κάποιος τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό από ένα μέρος στο άλλο».

Ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου φέρεται να επιμένει ότι δεν είδε την κοπέλα στο σπίτι, ούτε άκουσε τίποτα, γιατί ήταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και να είπε: «Είχα καταλάβει ότι για κάποιο λόγο είναι αναστατωμένος. Δεν ξέρω γιατί, ούτε ήξερα ότι είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει στην Ιταλία».

Περισσότερο φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα από την εξέταση dna που ελήφθη από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη.

Σχετικές ειδήσεις