ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες – Συνελήφθη 44χρονος στο Περιστέρι

Κύκλωμα διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες – Συνελήφθη 44χρονος στο Περιστέρι
IN–TIME

Το κύκλωμα έκλεβε πολυτελή οχήματα σε Ελλάδα και Γερμανία και τα πουλούσε. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 44χρονο στο Περιστέρι.

Συνελήφθη χθες απογευματινές ώρες (23/06) στο Περιστέρι, ένας 44χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και πλαστογραφίες.

Αναλυτικά, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί εντόπισαν όχημα στην περιοχή του Περιστερίου, που είχε κλαπεί από τη Γερμανία και το έθεσαν σε επιτήρηση. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε διατεθεί προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, εντός του οποίου εντοπίσθηκε ο 44χρονος ιδιοκτήτης του και οδηγήθηκε στην έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όπου συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες δραστηριοποιείται στην κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή οχήματα, ορισμένες φορές και σε χώρους στάθμευσης αεροδρομίου, παραβίαζαν τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτά, τα έθεταν σε λειτουργία κατόπιν χρήσης ειδικού εξοπλισμού απενεργοποίησης των συστημάτων ασφαλείας τους (συναγερμοί, immobilizer) και τα αφαιρούσαν.

Ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, τα μετέφεραν στη Γαλλία και στην Ελλάδα προκειμένου να διατεθούν προς περαιτέρω πώληση, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη. Ο 44χρονος, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, παραλάμβανε τα οχήματα και πλαστογραφούσε τους χαρακτηριστικούς τους αριθμούς, καθιστώντας τα νόμιμα και διαθέτοντας αυτά προς πώληση σε ανυποψίαστους αγοραστές. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τη Γερμανία.

Από την –έως τώρα– έρευνα, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα 220.000 ευρώ. Στην κατοχή του, εντός του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, καθώς και στον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 6 αυτοκίνητα.
  • 3 κλειδιά αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που έθετε σε λειτουργία το προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα.
  • 61 πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας.
  • Το χρηματικό ποσό των 1.970 ευρώ.
  • Κινητό τηλέφωνο.
  • 2 άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων.

Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις