ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Exit polls έχουν στηθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα

Εκλογές 2023: Exit polls έχουν στηθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα
Intime News

Αυτή τη φορά αναμένεται να έχουμε νωρίτερα τα εκλογικά αποτελέσματα

Ομαλά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η διαδικασία στα περισσότερα εκλογικά τμήματα με τις κάλπες να έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί και τους πολίτες να προσέρχονται μαζικά προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Έξω από κάποια εκλογικά κέντρα έχουν στηθεί, επίσης από νωρίς, exit polls. Αυτή τη φορά αναμένεται να έχουμε νωρίτερα τα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 και ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει το αποτέλεσμα του εκλογικού του τμήματος απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω συσκευής τάμπλετ.

Με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι του πρώτου ασφαλούς και του τελικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, μία πρώτη εκτίμηση θα βγει περίπου στις 19:00 και μία δεύτερη στις 20:00.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% - 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Σημειώνεται πως από τους 9.813.595 πολίτες που είναι καταγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, περίπου οι 300.000 δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Επίσης, ψήφισαν 16.513 Έλληνες του εξωτερικού.