ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση σπείρας κακοποιών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση σπείρας κακοποιών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους
Newsbomb.gr

Από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Αμαρουσίου και της υποδιεύθυνσης ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 συλλήψεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει 20 κλοπές, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ

Φόβος και τρόμος για τους ηλικιωμένους είχε γίνει στα βόρεια προάστια και το κέντρο της Αθήνας σπείρα κακοποιών που έμπαιναν στα σπίτια τους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν από μετρητά και κοσμήματα ξεγελώντας τα θύματά τους.

Βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA από τη δράση της συμμορία των ληστών σοκάρει.

Στο βίντεο απεικονίζεται μία ηλικιωμένη να μπαίνει στο σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Κρατά δύο σακούλες, ενώ πίσω της την ακολουθεί ένας άνδρας, ο οποίος της έχει παρουσιαστεί ως υπάλληλος της ΔΕΗ.

Δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζεται ένας συνεργός του και παρασύρουν τη γυναίκα στην κουζίνα. Της ζητούν να βάλει τα χρήματά της μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν από το ρεύμα.

«Άμα έχεις βαλέ το αλουμινόχαρτο και σκέπασέ τα. Θα πάρεις τα πράγματά σου και θα τα σκεπάσεις. Εγώ δεν το θέλω. Να σκεπάσεις τα πράγματά σου. Εγώ θέλω να ανάψω την ασφάλεια μόνο από το ρεύμα. Μη γίνουν σταχτή».

Μάλιστα στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που, ενώ οι δύο δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι στην κουζίνα μαζί με την ανυποψίαστη γυναίκα, ένας τρίτος συνεργός, φορώντας μάσκα μπαίνει από την πόρτα και κατευθύνεται προς την κρεβατοκάμαρα.

Μάλιστα οι κακοποιοί έχουν το θράσος να προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση και στο σπίτι του γιου της ηλικιωμένης.

«Εάν έχεις κοσμήματα ή εάν έχεις χρήματα σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο γιατί θα περάσει ρεύμα από το καλώδιο. Μη σας καούν και πεις, πλήρωσε τα χρήματα ή τα κοσμήματά ή τα νομίσματά μου».

Λεία χιλιάδων ευρώ

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαν αστυνομικοί της ασφάλειας Αμαρουσίου, η συμμορία με ορμητήριο τα Άνω Λιόσια έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένα άτομα που δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι συλληφθέντες παρίσταναν τους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ και τους συντηρητές ανελκυστήρων, ενώ μόλις αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, διέφευγαν με τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Αμαρουσίου και της υποδιεύθυνσης ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 συλλήψεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει 20 κλοπές, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.