ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης για τη Ρόδο: «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει»

Γεωργιάδης για τη Ρόδο: «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει»
Eurokinissi

Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για τον εργαζόμενο σε γνωστό beach bar της Ρόδου που αναγκάστηκε να μπει στη θάλασσα για να δώσει παραγγελία σε πελάτες.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο με εργαζόμενο σε γνωστό beach bar της Ρόδου που αναγκάστηκε να μπει στη θάλασσα για να δώσει παραγγελία σε πελάτες.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το περιστατικό χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε στην τηλεόραση ALPHA πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χρήσιμα σε τέτοιες περιπτώσεις αφού «δεν μπορεί το κράτος να είναι πανταχού παρών». «Με το που το είδα πήγε το κλιμάκιο ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για να διαπιστωθεί αν είναι όλα νόμιμα στην επιχείρηση», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως «θα είμαι απολύτως σαφής για να μην γίνει παρεξήγηση» για το περιστατικό στη Ρόδο: «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου».

Όσο για τον 22χρονο μάγειρα που κάηκε με καυτό λάδι ενώ εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Κρήτης, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «με δική μου συζήτηση η Επιθεώρηση βρέθηκε στην επιχείρηση και πληρώθηκαν όλα στον εργαζόμενο, πληρώθηκε πρόστιμο και έγινε κανονική πρόσληψη».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα, ανέφερε ο υπουργός εργασίας.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ενημερώσει μέσω Twitter πως βρίσκεται ήδη στο κατάστημα κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για να διενεργήσει έλεγχο και όταν ολοκληρωθεί θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

«Για το γνωστό περιστατικό με τον σερβιτόρο στην Ρόδο Κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή τη στιγμή διενεργεί έλεγχο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά του», γράφει ο κ. Γεωργιάδης.