ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στον Εισαγγελέα το θέμα με το σερβίρισμα στη θάλασσα - «Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος»

Ρόδος: Στον Εισαγγελέα το θέμα με το σερβίρισμα στη θάλασσα - «Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος»

Ρόδος: Τι ανέφερε ο σερβιτόρος που απεικονίζεται στο επίμαχο βίντεο

Στον Εισαγγελέα θα καταθέσουν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ, Εγγλέζο Παναγιώτη, το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, προς την Καλλιθέα.

Ένα γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Υπ. Εργασίας κ. ΄Αδωνι Γεωργιάδη και του Υπ. Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Ο σερβιτόρος που απεικονίζεται στο επίμαχο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για το σερβίρισμα στη θάλασσα

Την άμεση παρέμβαση όχι ενός αλλά δύο υπουργείων προκάλεσε το βίντεο που απιεκονίζει ένα νεαρό σερβιτόρο να παραδίδει παραγγελίες σε beach bar της Ρόδου σχεδόν κολυμπώντας.

Ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του τόνισε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα.

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επενέβη επίσης στην υπόθεση τονίζοντας ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη λάβει εντολή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα της κατασκευής μέσα στη θάλασσα.

Το βίντεο και η πρώτη αντίδραση Γεωργιάδη

Οργή προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δείχνει έναν σερβιτόρο σε γνωστό beach bar της Ρόδου να παραδίδει παραγγελία σχεδόν... κολυμπώντας!

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

«Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για τη Ρόδο: «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει»

Ρόδος: Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για τον σερβιτόρο που παρέδιδε κολυμπώντας παραγγελία

Ρόδος: Παρέμβαση Γεωργιάδη για τον σερβιτόρο που εξυπηρετούσε μέσα στη θάλασσα