ΕΛΛΑΔΑ

Παραλία Καβούρι: Πρόστιμο ύψους 1.000€ σε όσους παίζουν ρακέτες

Παραλία Καβούρι: Πρόστιμο ύψους 1.000€ σε όσους παίζουν ρακέτες
IN–TIME

«Η ρακέτα απαγορεύεται παντού», επανέλαβε ο Δήμαρχος Αλίμου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εξήγησε το μέτρο – «μπλόκο» στις ρακέτες, ενώ, μίλησε για τι συμβαίνει στις παραλίες του Αλίμου, μιλώντας στο MEGA. «Φρένο» μπαίνει σε όσους παίζουν ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς πλέον θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη έχει τοποθετηθεί πινακίδα που αναγράφεται η παραπάνω απαγόρευση, όπως και το «τσουχτερό» πρόστιμο. Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε ότι η ρακέτα απαγορεύεται έτσι και αλλιώς παντού, ενώ, στις παραλίες του Αλίμου, το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο.

«Υπάρχουν ειδικοί χώροι που παίζει ο κόσμος. Όταν παίζουν περιστασιακά και δεν ενοχλούν, δεν μας απασχολεί να κόψουμε πρόστιμα και να λάβουμε μέτρα. Όταν, όμως, παραγίνει, είναι λογικό πως θα κόψουμε. Μπορεί ο Δήμος να ορίσει συγκεκριμένο πρόστιμο για αυτή τη παρέμβαση· εμείς έχουμε θεσπίσει καρπάθιες παραβάσεις, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουμε πάρει μέτρα».

Οι τιμές για τις ξαπλώστρες

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος μίλησε για τις τιμές στις ξαπλώστρες, γνωστοποιώντας ότι έχουν ασκήσει πίεση στην οργανωμένη παραλία να μην κάνουν αυξήσεις, όπως και δεν έχουν γίνει. «Έχουμε και δύο μη οργανωμένες ακτές. Στην οργανωμένη ακτή, η είσοδος είναι στα 6€ τις καθημερινές και στα 8€ το Σαββατοκύριακο. Η κάθε ξαπλώστρα έχει 2€ τις καθημερινές και 4€ το Σαββατοκύριακο».

Σχετικές ειδήσεις