ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: «Ανταγωνιστές ήθελαν να με βλάψουν», είπε ο ιδιοκτήτης του beach bar - Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ρόδος: «Ανταγωνιστές ήθελαν να με βλάψουν», είπε ο ιδιοκτήτης του beach bar - Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ρόδος: Μεγάλες διαστάσεις πήρε το θέμα του σερβιτόρου… κολυμβητή, με αποτέλεσμα ελέγχους από υπουργεία και επιβολή προστίμου στο beach bar. Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και πώς απάντησαν με ανακοίνωση οι εργαζόμενοι.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στα social media, για το βίντεο που δείχνει έναν σερβιτόρο να έχει μπει μέχρι τη μέση στο νερό για να φτάσει σε πλωτές ξαπλώστρες και να εξυπηρετήσει πελάτες στη Ρόδο, άνοιξε ένα τεράστιο θέμα. Αρχικά υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, που απευθύνθηκε στο ΣΕΠΕ για να επιληφθεί του θέματος, ενώ ενεπλάκησαν στην πορεία και το Λιμενικό και άλλα υπουργεία. Εν τέλει, στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο, την ώρα που ο σερβιτόρος φέρεται να δήλωσε στο ΣΕΠΕ πως δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μάλιστα, ανέφερε πως ήταν επιλογή του σερβιτόρου να εξυπηρετήσει με αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να πάρει ακόμα μεγαλύτερο φιλοδώρημα. Ο ιδιοκτήτης του beach bar ανέφερε πως οι σερβιτόροι… μαλώνουν για το ποιος θα σερβίρει στις πλωτές ξαπλώστρες, έτσι ώστε «να έχουν τα τυχερά τους».

«Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του» (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ τον μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου. Ήρθαν εδώ το απόγευμα 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα, και έλεγχοι έχουν γίνει από το Λιμενικό, και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία», σχολίασε μιλώντας στο Mega.

«Όσο για τα τραπεζάκια μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζομένους εάν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τους είπαν ότι το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για μένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», υποστήριξε κλείνοντας.

«Έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές», λένε οι εργαζόμενοι

Μετά τα όσα έγιναν οι εργαζόμενοι του beach bar έβγαλαν ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως «ούτε εκβιαζόμαστε ούτε εξαναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας».

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο των εργαζομένων ο οποίος μας έστειλε την επιστολή:Η ανακοίνωση:

Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης για τους οποίους υπήρξε καταιγισμός σχολίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε τα παρακάτω:

Δεν εργαζόμαστε με «συνθήκες μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε «εκβιαζόμαστε» ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Αντίθετα:

Το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε.

Λειτουργούμε ως ομάδα, αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν δική μας δουλειά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές. Η καλή διάθεσή μας βγαίνει προς τα έξω και την εισπράττουν οι επισκέπτες, πράγμα που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν εργαζόμασταν σε «άθλιες συνθήκες» και αν ο εργοδότης μας μας «εκμεταλλευόταν» και μας «βασάνιζε», όπως ειπώθηκε.

Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας, δεν είναι συνθήκες «μεσαίωνα» ούτε υφιστάμεθα «βασανιστήρια», όπως ειπώθηκε.

Πρόστιμα

Εν τω μεταξύ πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγιά Μαρίνα, όπου σε βίντεο στα sosial media φαίνεται σερβιτόρος με δίσκο με φαγητά να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο λιμενικό σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Alpha στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το βίντεο με τον σερβιτόρο «κολυμβητή» δηλαδή, είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα για ανάλογες παραβάσεις.