ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός: Οι μάρτυρες «κλειδιά» και το «μυστικό δωμάτιο» - Γιατί κατέθεσε και η Πρεσβυτέρα

Κιβωτός: Οι μάρτυρες «κλειδιά» και το «μυστικό δωμάτιο» - Γιατί κατέθεσε και η Πρεσβυτέρα

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην «Κιβωτό» και κρίθηκε αναγκαίο να καταθέσει και η Πρεσβυτέρα - Όλο το παρασκήνιο με το «μυστικό» δωμάτιο του τρίτου ορόφου της δομής για το οποίο μιλούσε ο 19χρονος στις καταθέσεις του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιων του ανακριτή και εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος, για τις κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος 2 φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού, ηλικίας 15 και 19 ετών.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι στον πατέρα Αντώνιο και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του μία φορά το μήνα και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη επερχόμενη δίκη.

Προ της απολογίας του πατήρ Αντωνίου κατέθεσε η σύζυγός του, ενώ κατά τις προηγούμενες ημέρες προτάθηκαν περίπου 20 μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ του πατέρα Αντώνιου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο 15χρονος καταγγέλλων άλλαξε την κατάθεσή του στην ανακρίτρια αναιρώντας τον ισχυρισμό του ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον ιερέα. Αναφορικά με τον 19χρονο καταγγέλλοντα υποστήριξε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές που έχουν καταθέσει στις Αρχές ότι ο 19χρονος τους προσέγγισε ζητώντας του μάλιστα να καταθέσουν εναντίον του πατρός Αντωνίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλευρά του κατηγορούμενου έχει προσκομίσει βίντεο το οποίο όπως υποστήριξε ο ιερέας αποδεικνύει ότι την ημέρα που ο 19χρονος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον επικεφαλής του «Κιβωτού», τόσο ο ίδιος όσο και ο 15χρονος βρίσκονταν σε διαφορετική τοποθεσία από την καταγγελλόμενη.

Από πλευράς της δικαστικής λειτουργού τέθηκε το ερώτημα για ποιο λόγο να στηθεί σκευωρία σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος απαντώντας στο ερώτημα αυτό ανέφερε ότι ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά ενώ επικαλέστηκε επίσης φωτογραφικό υλικό στο οποίο φαίνεται ότι μετά την καταγγελία του έκανε πολυτελή ζωή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανώς χρηματίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Αντώνιος αντιμετωπίζει και πλημελληματικές κατηγορίες ως ηθικός αυτουργός σε σωματικές κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων σε δομές της «Κιβωτού», με την δίκη για αυτό το σκέλος της υπόθεσης να έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η έρευνα που διεξάγει η Οικονομική Αστυνομία για τα πεπραγμένα της Κιβωτού, με τον εισαγγελέα να έχει στείλε κλήση στον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί μόλις ενημερωθεί για τις κατηγορίες.

Γιατί κρίθηκε αναγκαίο να καταθέσει η πρεσβυτέρα στην ανακρίτρια

Στο μεταξύ κρίθηκε αναγκαίο να καταθέσει η πρεσβυτέρα στην ανακρίτρια, για τις κατηγορίες της ασέλγειας που αποδίδονται στον πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», η πρεσβυτέρα κλήθηκε να καταθέσει γιατί στις πρώτες καταθέσεις που έκανε ο πρώτος καταγγέλων, ο 19χρονος επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι υπάρχει ένα «μυστικό» δωμάτιο στον τρίτο όροφο της δομής στον Κολωνό το οποίο ο πάτερ Αντώνιος χρησιμοποιούσε για να δέχεται επισκέψεις από τα παιδιά της δομής για να κάνει τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται. Τον ίδιο ισχυρισμό μάλιστα έχει κάνει και ο 15χρονος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού αυτό το δωμάτιο δεν το έχει δει κανένας. Είναι άλλο το δωμάτιο του πατήρ Αντωνίου και άλλο το «μυστικό» δωμάτιο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η πρεσβυτέρα ανοίγει την πόρτα του δωματίου στην οποία φέρονται να βρίσκονται ο πατέρας Αντώνιος και ο 19χρονος και το μόνο που σχολιάζει είναι «γιατί είσαι εσύ εδώ πρωί, πρωί» με τον 19χρονο να προσπαθεί να δικαιολογηθεί και να αποχωρεί από αυτό ταραγμένο. Όταν η ανακρίτρια αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η πρεσβυτέρα να είναι τόσο ψύχραιμη ο 19χρονος φέρεται να απάντησε ότι «αφενός γνωρίζει τα πάντα και αφετέρου έχει σχέση με αυτά». Μάλιστα συνεχίζοντας ο 19χρονος ανέφερε πως οι δύο τους έχουν μία επαγγελματική σχέση και ότι ο γάμος μεταξύ τους είναι μία βιτρίνα.

Επομένως, η ανακρίτρια θεώρησε λογικό να καλέσει την πρεσβυτέρα να καταθέσει με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ερωτήσεις που δέχθηκε φαινομενικά δεν είχαν σχέση με αυτό το περιστατικό, ωστόσο ήταν μία προσπάθεια να διερευνήσει τη σχέση που είχαν οι δυο τους αλλά και το θέμα του «μυστικού» δωματίου. Σημειώνεται ότι κλήθηκαν τα παιδιά που αρχικά είχε κατονομάσει ο 19χρονος για μάρτυρες, τα οποία μιλώντας στην ανακρίτρια ανέφεραν πως δεν έχουν δει αυτό το δωμάτιο.

Δείτε το βίντεο του Star:

Διαβάστε επίσης:

Πατήρ Αντώνιος: Τι κατέθεσε και γιατί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Πατήρ Αντώνιος: Η κατάθεση που άλλαξε την πορεία της δίκης - «Ίσως ήθελαν να εκδικηθούν τον ιερέα»

Οργισμένο ξέσπασμα της μάνας του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο - «Βίαζε την ψυχή του»