ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Αντιδρούν οι συνάδελφοι του «κολυμβητή» σερβιτόρου - «Τι πρόβλημα υπάρχει;»

Ρόδος: Αντιδρούν οι συνάδελφοι του «κολυμβητή» σερβιτόρου  - «Τι πρόβλημα υπάρχει;»

Ρόδος: Οι εργαζόμενοι του beach bar που εθεάθη ο σερβιτόρος να σερβίρει τους πελάτες μέσα στο νερό, αντιδρούν για την έκταση που έχει λάβει το θέμα

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις γύρω από το περιστατικό με τον σερβιτόρο που εξυπηρετούσε πελάτες μέσα στη θάλασσα σε beach bar στη Ρόδο.

Πλέον έχει αναλάβει δράση η δικαιοσύνη, καθώς ο εισαγγελέας Ρόδος διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις εικόνες που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου από το Σάββατο.

Από τη μία ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι του beach bar που δηλώνουν έκπληκτοι από την έκταση που πήρε το θαλάσσιο σερβίρισμα και από την άλλη ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου που κάνουν λόγο για μεθοδολογίες και πρακτικές ανεπίτρεπτες.

«Εμείς πληρώνουμε για να δουλεύει το Δημόσιο. Τα παιδιά για να δουλεύουν τόσα χρόνια στην επιχείρηση δεν δουλεύουν τυχαία. Τον έναν τον έχω 5 χρόνια, τον άλλον τον έχω 10 χρόνια, άλλον 15. Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ. Οι μισθοί είναι καλοί», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στο MEGA.

«Δημιουργούν θέματα…»

Ο ιδιοκτήτης του beach bar βλέπει πίσω από τον σάλο που προκλήθηκε, ανταγωνιστές της επιχείρησής του.

«27 χρόνια έχω το beach bar. Τόσα χρόνια δεν είναι γίνει κάποιο παράπονο, τώρα ξαφνικά ξεκίνησαν όλα, γιατί κάποιοι ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες εδώ και δημιουργούν προβλήματα. Δεν έχω καμία καταγγελία στο εργατικό κέντρο. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, ούτε σε υπάλληλό μου, ούτε σε έμπορο, ούτε πουθενά».

«Τι πρόβλημα υπάρχει;»

Σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του beach bar υποστηρίζουν ότι ουδέποτε κάποιος τους εξανάγκασε για να πάνε τις παραγγελίες από τη θάλασσα. Όπως λέει μάλιστα ένας από αυτούς στο LIVE NEWS με προϋπηρεσία χρόνων στο κατάστημα, το κάνουν με χαρά αφού τα φιλοδωρήματα που κερδίζουν είναι δελεαστικά.

«Οι λασπολογίες και οι υπονομεύσεις, δεν έχουν καμία δουλειά στο μαγευτικό μας νησί. Απορώ με την υπομονή του, πώς δεν έχουν σταλεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφού το concept μας είναι αυτό και μας βρίσκει όλους σύμφωνους αφού τα ‘τυχερά’ που βγάζουμε μας καλύπτουν τον μήνα μας και την μισθοδοσία μας την κρύβουμε στην άκρη για να κάνουμε καλή ζωή τον χειμώνα. Τι πρόβλημα υπάρχει;».

«Παίζουν μεταξύ τους»

Ο νεαρός που στο βίντεο φαίνεται να κάνει ασκήσεις ισορροπίας με μια φρουτοσαλάτα στα χέρια, τηρεί σιγή ιχθύος.

«Το παιδί στεναχωρήθηκε, γιατί το έκανε για χαβαλέ. Αντί να πάει από την κανονική πλευρά, πήγε από εκεί για να την σπάσει στον συνάδελφό του. Το νερό είναι μέχρι 1 μέτρο. Παίζουν τα παιδιά. Είναι παιδιά 22, 23 ετών. Τι να κάνω εγώ; Αυτός πήγε από εκεί για να του την κάνει, για να πάει πιο γρήγορα από τον άλλον», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar.

Όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι στο επίμαχο beach bar, τα χρήματα που κερδίζουν οι σερβιτόροι φτάνουν ακόμα και τα 3.000 ευρώ τον μήνα.

«Οι σερβιτόροι τσακώνονται ποιος θα πάει να πάρει τα ‘τυχερά’. Ο μικρός πήγε από την άλλη πλευρά, που ήταν πιο κοντά για να πάει την φρουτοσαλάτα στον πελάτη. Είναι 23, 24 ετών, παίζουν μεταξύ τους τώρα».

Η έρευνα για το περιστατικό

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πρόκειται να λάβουν καταθέσεις αλλά και στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο και τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάση Σταμούλη, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επισκέφθηκαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, για να τον ενημερώσουν για δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο νησί την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Εγγλέζος, «το ένα αφορά τον εργαζόμενο σερβιτόρο, του οποίου η εικόνα έχει κάνει το γύρο του κόσμου για το γεγονός ότι σερβίρει μέσα στη θάλασσα». «Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τον εισαγγελέα να μεριμνήσει ώστε το αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας δηλαδή τεχνικοί επιθεωρητές να έρθουν από την Αθήνα -γιατί δυστυχώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει Τεχνική Επιθεώρηση, ένα αίτημα που εδώ και δέκα χρόνια το Εργατικό Κέντρο ζητάει επίμονα να δημιουργηθεί σε μία περιοχή όπου υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού, δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Πειραιά τους τέσσερις επιθεωρητές να έρθουν για να καλύψουν ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και προσέθεσε:

«Έγινε ενημέρωση στον κ. εισαγγελέα και για το άλλο περιστατικό του ξυλοδαρμού εργαζομένου στην Παλιά Πόλη και εκεί θα ξεκινήσει μία έρευνα ώστε να δούμε τα πραγματικά αίτια που έχουν συμβεί.

Εμείς σαν διοίκηση Εργατικού Κέντρου αλλά και σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρόλο που οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση ότι όλα είναι καλά και δεν θέλουν καμία υποστήριξη στην ουσία από το συνδικαλιστικό χώρο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο αυτό και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που στο μέλλον θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες εντολές ή καταστάσεις στο χώρο της εργασίας τους».

Σχετικές ειδήσεις