ΕΛΛΑΔΑ

Οινόφυτα: Εργοστάσιο χρωμάτων και βερνικιών καταστράφηκε από φωτιά

Οινόφυτα: Εργοστάσιο χρωμάτων και βερνικιών καταστράφηκε από φωτιά
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Οινόφυτα: Τοξικά αέρια μετά την καταστροφική πυρκαγιά σε εργοστάσιο παρασκευής χρωμάτων και βερνικιών. Οι πρώτες εικόνες από το Newsbomb.gr με την κατεστραμμένη πτέρυγα.

Καλύτερη είναι η εικόνα στη μία πτέρυγα του εργοστασίου που «λαμπάδιασε» στις 6:00 της Τρίτης (4/7) στα Οινόφυτα. Η άλλη πτέρυγα, ωστόσο, στο εν λόγω εργοστάσιο, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το εργοστάσιο περιλάμβανε πρώτες ύλες για την κατασκευή χρωμάτων και βερνικιών και η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα.

Η ανησυχία ήταν έντονη για πιθανή επέκταση, καθώς τα υλικά στον χώρο ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτα. Η ατμόσφαιρα στα Οινόφυτα ήταν ιδιαίτερα βεβαρυμμένη, καθώς οι αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά δημιούργησαν ασφυκτική κατάσταση.

Για αυτό τον λόγο, μήνυμα από το 112 πήγε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε να μην εισπνεύσουν τοξικούς καπνούς.

Από την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, πάντως, η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και με 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ κατάφερε να σταματήσει την πιθανή επέκταση της πυρκαγιάς, που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το εργοστάσιο βρίσκεται εντός της ΒΙΠΕ στα Οινόφυτα και καταλαβαίνει κανείς τι θα γινόταν αν η πυρκαγιά είχε ξεφύγει.

Οι εικόνες που ακολουθούν, από τον φωτογραφικό φακό του Χάρη Γκίκα, είναι ενδεικτικές: