ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Γιαννόπουλος: Έρχεται καύσωνας με διάρκεια και ένταση - Πότε το θερμόμετρο θα δείξει 40αρια

Καιρός - Γιαννόπουλος: Έρχεται καύσωνας με διάρκεια και ένταση - Πότε το θερμόμετρο θα δείξει 40αρια
INTIME

Την Τετάρτη το ξεκίνημα του καύσωνα με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς. Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποιεί για ζέστη με ένταση και διάρκεια.

Η πιο ζεστή ημέρα μέχρι σήμερα προβλέπεται η Παρασκευή 7 Ιουλίου με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ωστόσο δεν έχουμε δει τις πιο ζεστές ημέρες ακόμα στη χώρα μας, με τον καύσωνα να είναι προ των πυλών…

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου ωστόσο θα σημειωθούν καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας είναι και οι πολύ ισχυροί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ σε Ιόνιο αλλά και τμήματα του Αιγαίου.

«Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα η θερμοκρασία υποχωρεί ελάχιστα και στην Αττική θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, περίπου σαν σήμερα, αγγίζοντας τους 38 βαθμούς», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Έρχεται καύσωνας με διάρκεια και ένταση

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποιεί ότι από την Τετάρτη θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα.

«Για πολλές ημέρες θα έχουμε καύσωνα. Άγνωστο πότε θα τελειώσει, μπορεί να κρατήσει και 10 ημέρες που θα είμαστε πάνω από 38 βαθμούς, κάποια στιγμή θα φτάσει και πολύ πιθανόν να ξεπεράσει και τους 40. Καύσωνας με διάρκεια και ένταση. Σημαντικός καύσωνας, δεν είναι συνηθισμένη αυτή η διάρκεια με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Αρχίζει την Τετάρτη και μπορεί να κρατήσει μέχρι τις 22 Ιουλίου. Τώρα θα θυμηθούμε τι πάει να πει καύσωνας», σημείωσε ο μετεωρολόγος στο Newsbomb.gr

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο τέλος ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει ανάλογα επεισόδια καύσωνα με τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι και τους φορείς να ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε αντίστοιχες καταστάσεις.