ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο τρεις γιατροί για τον θάνατο νεαρής με νευρική ανορεξία

Δασκάλα, θάνατος
Glomex/Star

Η Γιολάντα Τσώνη είχε νευρική ανορεξία και νοσηλευόταν σε δημόσιο ίδρυμα αλλά έχασε τη ζωή της τον Φεβρουάριο του 2020

H Γιολάντα Τσώνη, τον Φεβρουάριο του 2020, έχασε τη ζωή της και για τον θάνατό της θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις γιατροί. Η Γιολάντα Τσώνη είχε νευρική ανορεξία και νοσηλευόταν σε δημόσιο ίδρυμα.

Και τώρα καλείται το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να απαντήσει αν οι τρεις γιατροί είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Πάντως, από τη μέχρι τώρα έρευνα φαίνεται να προκύπτει πως η νεαρή δασκάλα δεν έχασε τη ζωή της από τη νευρική ανορεξία.

Μιλώντας στο Star η μητέρα της αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Όταν χάσαμε το παιδί μας είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Την επόμενη ημέρα την ψάχναμε απεγνωσμένα μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και δεν τη βρίσκαμε. Μας ενημέρωσαν το απόγευμα ότι το παιδί έχει πάθει ανακοπή και είναι σε δύσκολη κατάσταση».

Η μητέρα της νεαρής δασκάλας επισημαίνει: «Είχε όνειρα, να γίνει δασκάλα, μόλις είχε πάρει το πτυχίο. Πληροφορηθήκαμε ένα συμβάν μέσα στο δωμάτιό της, δεν νοσηλευόταν με κάποιο άλλο παιδί με νευρική ανορεξία με μια άλλη κυρία με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, η οποία της επιτέθηκε, μέχρι που το παιδί μας έπαθε ανακοπή.

Πήραμε το παιδί, έγινε η ταφή, δεν ζητήσαμε νεκροψία – νεκροτομή, δεν ξέραμε τι γίνεται. Μετά αρχίσαμε να ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ, να παίρνουμε κάποιες πληροφορίες. Η εισαγγελία κινήθηκε γρήγορα, πήραμε την άδεια για εκταφή και για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έδειξε ότι το παιδί έφυγε από 5 μικρόβια και από σηψαιμία».