ΕΛΛΑΔΑ

Ράχες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 55χρονος βούτηξε να σώσει την 65χρονη

Ράχες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 55χρονος βούτηξε να σώσει την 65χρονη
In Time/Φωτογραφία Αρχείου

Ράχες: Ο 56χρονος έπινε καφέ σε παρακείμενο κατάστημα, είδε την γυναίκα και βούτηξε για να τη σώσει ωστόσο κατέληξαν και όι δύο στον πάτο της θάλασσας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 55χρονος βούτηξε για να σώσει την 65χρονη στις Ράχες Φθιώτιδας έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega.

Όπως απεικονίζεται στο βίντεο, ο 55χρονος με αργές κινήσεις φαίνεται να πλησιάζει το σημείο που άκουσε τη γυναίκα να φωνάζει και στη συνέχεια αφού αφαιρεί τα ρούχα του βουτάει για να τη σώσει.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και κατέληξαν και οι δύο στον πάτο της θάλασσας.

Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι των Ραχών Φθιώτιδας όταν μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχήες, ενώ κολυμπούσε άρχισε να καλεί σε βοήθεια, καθώς δεν μπορούσε να πλησιάσει την ακτή, με τον 55χρονο συγχωριανό της, ο οποίος εκείνη την ώρα έπινε καφέ σε παρακείμενο καταστημα να προσπαθεί να την σώσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να χάνουν και οι δύο τη ζωή τους.

Πίσω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις Ράχες κρύβεται ένα τραγικό παρελθόν και για τους δύο «πρωταγωνιστές» του διπλού πνιγμού.

Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος άνδρας στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία μίας ανήλικης κοπέλας 16 ετών. Το έγκλημα, το οποίο είχε σοκάρει το πανελλήνιο σημειώθηκε όταν ο άνδρας ήταν 24 ετών. Ο άνδρας σκότωσε το θύμα χτυπώντας το στο κεφάλι με μία ζαρντινιέρα.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την άνοιξη του 1990 όταν ο τότε 24 ετών ψαράς αποπειράθηκε να βιάσει την 16χρονη μαθήτρια και στη συνέχεια να τη σκοτώσει. Άρθρα της εποχής μιλούσαν για τον φριχτό τρόπο με τον οποίο ο άνδρας πολτοποιησε το κεφάλι της ανήλικης. Ο άνδρας ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών πως δεν κατάλαβε πως την σκότωσε, προκαλωντας έτσι την οργή των συγγενών του θύματος.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», λένε άρθρα της εποχής. Ο 55χρονος αποφυλακίστηκε πριν 13 χρόνια, επιστρέφοντας στο χωριό του και ζώντας μια φιλήσυχη ζωή.

Τραγικό ήταν ωστόσο και το παρελθόν της 65χρονης γυναίκας, η οποία είχε χάσει την κόρη της σε τροχαίο με μηχανή, το οποίο επίσης σημειώθηκε στις Ράχες.

Η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στη γυναίκα, η οποία μετά από χρόνια κατάφερε να χαμογελάσει ξανά, καθώς είχε γίνει πρόσφατα γιαγιά, όμως έμελε να χάσει τη ζωή της με αυτόν τον τρόπο.

Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το παρελθόν του 55χρονου, στο Mega μίλησε ο τότε δικηγόρος του άνδρα, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σχολίασε: «Σαν χθες ήταν αυτή η υπόθεση. Φαίνεται ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη που καθορίζει τα πάντα».

Κατόπιν εξιστόρισε το χρονικό της υπόθεσης όπως το θυμόταν: «Πριν 33χρόνια μία μητέρα με ένα πατέρα ήρθαν στον γραφείο και μου ζήτησαν να υπερασπιστώ το παιδί τους που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Όταν τους ρώτησα τί υπόθεση ήταν μου απάντησαν μου είπαν ότι αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό».

»Είχε προσπαθήσει να βιάσει ένα κοριτσάκι 17 ετών που ήταν γόνος της πλέον επίλεκτης οικογένειας της περιοχής που το ερωτεύτηκε κι έγινε όλο αυτό το δράμα. Όταν τον γνώρισα ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και ταλιπωρήθηκε μέσα στην φυλακή».

Σχετικά με την ποινή του ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι το δικαστήριο του μετέτρεψε την ποινή του από ισόβια σε 17 χρόνια κάθειρξη.

Σχετικές ειδήσεις