ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας», λέει η σύζυγος του πυροσβέστη που πέθανε

Φωτιά, πυροσβέστες
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

«Είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και κατά τη διακομιδή στο 424 δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν», είπε η σύζυγος του πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, τίποτα απολύτως» επαναλαμβάνει η σύζυγος του 55χρονου πυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος.

«Ήταν σε ένα συμβάν, το συμβάν τελείωσε, έσκυψε να μαζέψει τους σωλήνες και είπε "ζαλίστηκα". Είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και κατά τη διακομιδή στο 424 δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν» πρόσθεσε η ίδια μιλώντας στο Star.

Ο 55χρονος πυροσβέστης συμμετείχε το μεσημέρι της Παρασκευής στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Παλαιόκαστρο όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Στο σημείο έσπευσε αμέσως κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να πραγματοποιούν ΚΑΡΠΑ, όμως ο 55χρονος Θωμάς Παπαμάρκος «έσβησε» κατά τη διακομιδή του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Τέσσερις ώρες περίπου νωρίτερα μιλήσαμε και δύο ώρες πριν μας ενημερώσει η υπηρεσία ανταλλάξαμε μηνύματα. Ήταν μία χαρά, ήταν ευδιάθετος, αστειεύτηκε. Ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, ήταν πάρα πολύ δοτικός στην οικογένειά του, ήταν συμπαραστάτης. Δεν άφηνε μέρα που να μην περπατήσει, πριν 10 μέρες ανέβηκε στον Όλυμπο με δύο φίλους του» κατέληξε η σύζυγος του 55χρονου.

Σημειώνεται ότι προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο του 55χρονου πυροσβέστη ανήγγειλε με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει τη Δευτέρα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του 55χρονου.