ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Πώς αστυνομικοί έσωσαν από τον θάνατο το μωρό που κλειδώθηκε σε ΙΧ

Χανιά: Πώς αστυνομικοί έσωσαν από τον θάνατο το μωρό που κλειδώθηκε σε ΙΧ
Φωτογραφία αρχείου

Οι γονεις του βρέφους το κλείδωσαν στο αυτοκίνητο στα Χανιά και πήγαν βόλτα στο ενετικό λιμάνι με το άλλο τους παιδί 

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό που σημειώθηκε με βρέφος μόνο του μέσα σε κλειδωμένο αυτοκίνητο, αυτή τη φορά στα Χανιά της Κρήτης, όπου οι Ιάπωνες γονείς του το άφησαν στο κλειστό όχημα και πήραν το άλλο παιδί τους για να πάνε βόλτα.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Νίκος Ξανθουδάκης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων στα Χανιά, ο οποίος εξήγησε πως: «Ήταν μία περιπολία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ γύρω στις 8:30 το απόγευμα της Κυριακής, όταν ειδοποιήθηκαν για την περιοχή του Ξενία στη δυτική τάφρο. Εκεί είδαν μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο με κλειστά τζάμια ένα μωρό που έκλαιγε. Κλειστά παράθυρα, όλα κλειστά, με 35, 36 βαθμούς που είχε καταλαβαίνετε πως αν δεν προλάβαιναν ίσως το παιδάκι να ήταν νεκρό».

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σπάσουν το τζάμι για να σώσουν το μωρό.

Όπως είπε, ο κ. Ξανθουδάκης μετά από λίγο οι γονείς του μαζί με το αδελφάκι του γύρισαν από το ενετικό λιμάνι όπου είχαν πάει βόλτα. Αμέσως συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ, μετά από ισχυρή σύσταση της αστυνομίας, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα οι δύο 43χρονοι Ιάπωνες, «όταν πήγαν οι αστυνομικοί και τους μίλησαν, δεν μίλησαν, έμειναν άφωνοι, με επιφύλαξη σαν να μη συνέβαινε τίποτα».